zeR0

Uzman
Tam garantisi 2 ay önce biten bu SSD kardeşi PC'nin artık görmediğini fark ettim.

Sistem tepsisinde gözüküp çıkar ibaresi bulunuyor fakat ne disk yönetiminde ne de bilgisayarımda gözüküyor. Başka PC'de deneme fırsatım henüz olmadı fakat TV'ye taktım, kablo ve port değiştirdim, yine görmedi.

Bunun için önerebileceğiniz bir yöntem veya program var mı?

İçerisinde çok önemli video ve fotoğraflar var.

Kingston XS1000 2 TB USB 3.2 Type-C Taşınabilir Harici SSD (1.050 MB Okuma/1.000 MB Yazma)

SSD kutusunu söküp içindeki SSD'yi çıkartıp bilgisayara takmayı deneybilirsin M.2 yuvan varsa.

Hocam, hiç yapmadım öyle bir işlem. YouTube'dan bir servis görmüştüm, onları aradım şimdi. 4500 TL'den başlıyor veri kurtarma, eğer hiçbir işlem görmediyse dediler. Kararsız kaldım, kendim çözmeye çalışsam mı yoksa göndersem mi? Bunu söksem, içinden çıkacak olan SSD direkt M.2 yuvasına takılabilir halde mi yoksa ayrı bir ara aparat almam gerekir mi? Anakartım ASUS X870E Hero, sadece 1 adet Samsung 9100 Pro takılı.
Edit:

Videoya baktım da, direkt takılabilir bir şey çıkmıyormuş. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, hiç yapmadım öyle bir işlem. YouTube'dan bir servis görmüştüm, onları aradım şimdi. 4500 TL'den başlıyor veri kurtarma, eğer hiçbir işlem görmediyse dediler. Kararsız kaldım, kendim çözmeye çalışsam mı yoksa göndersem mi? Bunu söksem, içinden çıkacak olan SSD direkt M.2 yuvasına takılabilir halde mi yoksa ayrı bir ara aparat almam gerekir mi? Anakartım ASUS X870E Hero, sadece 1 adet Samsung 9100 Pro takılı.
Edit:

Videoya baktım da, direkt takılabilir bir şey çıkmıyormuş. :)

Evet, bu M.2'li versiyon değilmiş. İptal o zaman. Bazı taşınabilirlerde direkt M.2 soketine uygun disk oluyor, o yüzden demiştim de bunda olmaz.

Evet, bu M.2'li versiyon değilmiş. İptal o zaman. Bazı taşınabilirlerde direkt M.2 soketine uygun disk oluyor, o yüzden demiştim de bunda olmaz.
Anladım hocam. Cebim para görünce gönderir verileri kurtarırım birkaç ay böyle kalsın madem ellemeyeyim. Bir ara bunun olacağını düşündüğüm için hdd aramaya başladım. Sonra araştırdıkça hiçbirinin kalıcı çözüm olmadığını anladım ve bıraktım. İki tane 5TB HDD alacaktım. İkisine de aynı verileri yükleyecektim ki yedekleri olsun. WD 5TB My Passport 6500 TL idi o zaman. Belki o şekilde ilerlerim bundan sonra.