Kingston XS1000 bu ürünü aldım, Victus 15-FA1028NT bu da dizüstümün özellikleri. USB Type-A'da 5 Gbps hız var deniyor ama dizüstüm bu hızı vermedi veya SSD bozuk çıktı. Çünkü SSD'de 1 GB hız var diyor. Sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım? Bir de dizüstünün USB'lerinde hız sınırlandırma gibi bir şey var mı? Belki o yüzden o hızı vermemiştir.
ROG STRIX de USB 3.2'de 1058 verdi.
Benim bilgisayarımın özellikelrinde bunlar var:
1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı;
1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı (HP Uyku ve şarj);
1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (DisplayPort™ 1.4, HP Uyku ve şarj);
1 HDMI 2.1;
1 RJ-45;
1 AC Smart pin;
1 birleşik kulaklık/mikrofon
Format atsam düzellir mi acaba genel olarak da bir yavaşlık var.
Dosya Ekleri
WhatsApp Görsel 2024-06-25 saat 15.51.30_3a950376.webp
Kingston, USB 3.2 Gen 2 ile 1050 MB/sn'ye kadar hız alabileceğini belirtmiş, başka bilgisayarda denediğinde bu hızı elde edebilmişsin. SSD'de sorun olduğunu düşünmüyorum.
Belirttiğin HP bilgisayarda 5 Gbps aktarım hızı belirtilmiş. Bu yüzden düşük hız alıyor olabilirsin.
Kingston, USB 3.2 Gen 2 ile 1050 MB/sn'ye kadar hız alabileceğini belirtmiş, başka bilgisayarda denediğinde bu hızı elde edebilmişsin. SSD'de sorun olduğunu düşünmüyorum.
Belirttiğin HP bilgisayarda 5 Gbps aktarım hızı belirtilmiş. Bu yüzden düşük hız alıyor olabilirsin.
Bunu kendi bilgisayarınızda mı test ettiniz? Hiç sanmıyorum...
USB 3.2 Gen 1 5 Gbps hız sunar. 5 Gbps de saniyede 625 MB demektir. Yani siz o bilgisayarla zaten 1 GB hız alamazsınız. Bunun için USB 3.2 Gen 2 10 Gbps portunuz olması lazım.
Böyle bir bilgi bulamadım. Paylaştığı diğer test ASUS'a ait.
Bir sn, sorunu çözdüm galiba. Aldığınız değer gayet normal. Siz USB 3.2 Gen 2 SSD'yi USB 3.2 Gen 1 porta takmışsınız.
Bunu kendi bilgisayarınızda mı test ettiniz? Hiç sanmıyorum...
USB 3.2 Gen 1 5 Gbps hız sunar. 5 Gbps de saniyede 625 MB demektir. Yani siz o bilgisayarla zaten 1 GB hız alamazsınız. Bunun için USB 3.2 Gen 2 10 Gbps portunuz olması lazım.