Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhan61

Uzman
Kingston XS1000 bu ürünü aldım, Victus 15-FA1028NT bu da dizüstümün özellikleri. USB Type-A'da 5 Gbps hız var deniyor ama dizüstüm bu hızı vermedi veya SSD bozuk çıktı. Çünkü SSD'de 1 GB hız var diyor. Sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlarım? Bir de dizüstünün USB'lerinde hız sınırlandırma gibi bir şey var mı? Belki o yüzden o hızı vermemiştir.

ROG STRIX de USB 3.2'de 1058 verdi.

Benim bilgisayarımın özellikelrinde bunlar var:
  • 1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı;
  • 1 USB Type-A 5 Gbps veri aktarım hızı (HP Uyku ve şarj);
  • 1 USB Type-C® 5 Gbps veri aktarım hızı (DisplayPort™ 1.4, HP Uyku ve şarj);
  • 1 HDMI 2.1;
  • 1 RJ-45;
  • 1 AC Smart pin;
  • 1 birleşik kulaklık/mikrofon
Format atsam düzellir mi acaba genel olarak da bir yavaşlık var.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-06-25 saat 15.51.30_3a950376.webp
    WhatsApp Görsel 2024-06-25 saat 15.51.30_3a950376.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kingston, USB 3.2 Gen 2 ile 1050 MB/sn'ye kadar hız alabileceğini belirtmiş, başka bilgisayarda denediğinde bu hızı elde edebilmişsin. SSD'de sorun olduğunu düşünmüyorum.

Belirttiğin HP bilgisayarda 5 Gbps aktarım hızı belirtilmiş. Bu yüzden düşük hız alıyor olabilirsin.

Kingston, USB 3.2 Gen 2 ile 1050 MB/sn'ye kadar hız alabileceğini belirtmiş, başka bilgisayarda denediğinde bu hızı elde edebilmişsin. SSD'de sorun olduğunu düşünmüyorum.

Belirttiğin HP bilgisayarda 5 Gbps aktarım hızı belirtilmiş. Bu yüzden düşük hız alıyor olabilirsin.

Çözüm
Başka bilgisayarda denediğinde bu hızı elde edebilmişsin.

Böyle bir bilgi bulamadım. Paylaştığı diğer test ASUS'a ait.

Bir sn, sorunu çözdüm galiba. Aldığınız değer gayet normal. Siz USB 3.2 Gen 2 SSD'yi USB 3.2 Gen 1 porta takmışsınız.

ROG STRIX de USB 3.2'de 1058 verdi.

Bunu kendi bilgisayarınızda mı test ettiniz? Hiç sanmıyorum...

USB 3.2 Gen 1 5 Gbps hız sunar. 5 Gbps de saniyede 625 MB demektir. Yani siz o bilgisayarla zaten 1 GB hız alamazsınız. Bunun için USB 3.2 Gen 2 10 Gbps portunuz olması lazım.

Edit: Caner benden önce fark etmiş.

Son düzenleme:
Böyle bir bilgi bulamadım. Paylaştığı diğer test ASUS'a ait.

Bir sn, sorunu çözdüm galiba. Aldığınız değer gayet normal. Siz USB 3.2 Gen 2 SSD'yi USB 3.2 Gen 1 porta takmışsınız.

Bunu kendi bilgisayarınızda mı test ettiniz? Hiç sanmıyorum...

USB 3.2 Gen 1 5 Gbps hız sunar. 5 Gbps de saniyede 625 MB demektir. Yani siz o bilgisayarla zaten 1 GB hız alamazsınız. Bunun için USB 3.2 Gen 2 10 Gbps portunuz olması lazım.

Edit: Caner benden önce fark etmiş.
Teşekkürler. Type c ile bu 1 gb hızını alabilir miyim?