Mark

Başarılı
Merhabalar, MacBook Air M1 8/256 cihazımda ciddi bir hafıza sorunu yaşıyorum ve bu sorunu halihazırda kullandığım birkaç harici HDD ile gidermek konforsuz ve zor olduğu için 2 TB kapasitede bir harici SSD almak istiyorum. Yaptığım araştırmada başlıkta da adını geçirdiğim iki model arasında kaldım: Kingston XS2000 2TB ve Sandisk Extreme V2 2TB.

Kağıt üzerinde Kingston XS2000 daha avantajlı görünüyor. USB 3.2 Gen 2x2 ile daha yüksek aktarım hızı sunuyor ve fiyat olarak çok az da olsa avantajlı. Ancak Sandisk Extreme V2 yorumlarda daha uzun ömürlü ve kararlı bir cihaz olarak görülüyor. Ayrıca halihazırda kullandığım MBA yalnızca USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) destekliyor ve XS2000'ün teorik hızına hem şu anda ulaşamayacağım hem de ilerde de bu kadar hıza ihtiyacım var mı emin değilim. Önceliğim daha uzun süreli kullanım. Başka markalara ve modellere de bakabilirim. Şimdiden önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

2TB bir M.2 ile USB 3.2 gen 2 bir SSD kutusu alıp kullanabilirsiniz, daha uyguna gelir.

2TB bir M.2 ile USB 3.2 gen 2 bir SSD kutusu alıp kullanabilirsiniz, daha uyguna gelir.
Selamlar, öneri için teşekkür ederim. Onu da düşündüm ancak yine de çok ucuza gelmiyor o şekilde de. Orta karar bir kutu için Dark DK-AC-DSEM5 seçtim fiyatı 1035-TL, depolama için de Kioxia Exceria Plus G3 seçtim fiyatı 4700-TL. Her türlü 5700 bandına çıkmış oluyorum, termal sorunu nispeten az, bilindik bir ürün seçeyim diye hazır seçenekleri düşünmüştüm ben de.

Kioxia G3+ Patriot kutu olabilir, 5300 civarına gelir, ayrıca içinde kaliteli bir SSD olmuş olur.

Kioxia G3+ Patriot kutu olabilir, 5300 civarına gelir, ayrıca içinde kaliteli bir SSD olmuş olur.
Yorum ve öneriler için teşekkürler. Dün burada yazıştıktan sonra biraz daha detaylı araştırma yapıp kutu ile kendi harici depolamamı yapma işi daha sıcak geldi.

Amazon'dan Orico USB3.2 Gen2 SSD kutusu aldım, yorumları gayet iyi. Bana maliyeti 925 tl oldu. İçine takacağım SSD için ise fırsatlara bakınıyorum şu sıralar. Ancak bu üründe alabileceğim maksimum teorik hız 1000mb/s olacağı için alacağım SSD'nin kendi hızının yüksek olmasına ihtiyacım var mı? 4000 mb/s ile 6000 mb/s diskler arasında ciddi fiyat farkı var. PS5 için Samsung 980 PRO almıştım 7000 mb/s okuma 5100 mb/s yazma hızı var, oldukça memnun kaldım. Bu ürünün 1 TB'ı ile WD Blue'nin 2 TB'ı hemen hemen aynı fiyata satılıyor şu anda. Hızı göremeyeceksem ki öyle olduğunu sanıyorum 4000mb/s yazma hızı olan bir SSD bile işimi görecektir. Ancak bu durumdan emin değilim, tavsiyeniz varsa bu konuda da öneri bekliyorum. Teşekkürler.

Burada seçim yaparken uzun ömürlü bir disk bakmanız lazım, hızın pek bir önemi yok dediğinizin gibi USB 3.2 gen 2 hızına takılı kalacak, 1000 MB hız gayet yeterli zaten, Kioxia G2, G3, WD SN580, SN5000 bunlar F/P diskler.

Burada seçim yaparken uzun ömürlü bir disk bakmanız lazım, hızın pek bir önemi yok dediğinizin gibi USB 3.2 gen 2 hızına takılı kalacak, 1000 MB hız gayet yeterli zaten, Kioxia G2, G3, WD SN580, SN5000 bunlar F/P diskler.
Kioxia 2TB Exceria Plus G3 modelini 4963 tl'ye aldım, memnun kalırım umarım. Öneriler için teşekkür ederim.