Merhaba,
Satın almış olduğum 2TB Kingston taşınabilir SSD, Windows üzerinde GPT Koruyucu Bölüm (GPT Protective Partition) olarak görünmekte ve hiçbir şekilde biçimlendirilememektedir.
Yaşadığım sorunlar:
Denediğim diskpart komutları:
Tüm komutlar sorunsuz çalışmış görünse de disk hâlâ GPT Koruyucu Bölüm durumunda kalıyor ve herhangi bir değişiklik yapılamıyor.
DISKPART Details bilgileri:
• Read-only: No
• Current Read-only State: No
• Partition Style: GPT (Protective)
• Location Path: UNAVAILABLE
Bu nedenle SSD'nin USB kontrolcü Firmware'i tarafından kilitlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Disk hiçbir şekilde silinmiyor veya yeniden başlatılamıyor.
Satın almış olduğum 2TB Kingston taşınabilir SSD, Windows üzerinde GPT Koruyucu Bölüm (GPT Protective Partition) olarak görünmekte ve hiçbir şekilde biçimlendirilememektedir.
Yaşadığım sorunlar:
- Disk Yönetimi'nde tüm disk “2048 GB – Sağlam (GPT Koruyucu Bölüm)” olarak görünüyor.
- Disk üzerinde sağ tıklayınca yalnızca “Yardım” seçeneği çıkıyor.
- Yeni bölüm oluşturulamıyor, mevcut bölüm silinemiyor.
- Diskpart üzerinden yapılan işlemler diskte hiçbir değişiklik yapmıyor.
- Clean veya clean override komutları “başarılı” görünmesine rağmen bölüm tablosu silinmiyor.
- MBR'ye çevrildiğinde 2TB diskin yalnızca ~1TB'ı görünüyor (MBR kapasite limiti).
- Disk tekrar GPT'ye çevrilemediği için başlangıç yapılandırması yapılamıyor.
Denediğim diskpart komutları:
- diskpart
- select disk 1
- attributes disk clear readonly
- clean
- clean override
- convert GPT
Tüm komutlar sorunsuz çalışmış görünse de disk hâlâ GPT Koruyucu Bölüm durumunda kalıyor ve herhangi bir değişiklik yapılamıyor.
DISKPART Details bilgileri:
• Read-only: No
• Current Read-only State: No
• Partition Style: GPT (Protective)
• Location Path: UNAVAILABLE
Bu nedenle SSD'nin USB kontrolcü Firmware'i tarafından kilitlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Disk hiçbir şekilde silinmiyor veya yeniden başlatılamıyor.