Kioxia Exceria G2 500 GB M.2 SSD'nin yazma hızı 700'e düştü

Burakito

Uzman
Merhabalar, Diski alalı 1 hafta oldu ilk 2-3 gün tüm belirtilen hızları alıyordum (~2100 Okuma ~1700 Yazma) Ancak üç gün sonra yazma hızım 700'lere kadar düştü ve çözümünü aramaya çalıştım. Techolay Sosyalde bakarken Format atıldığında çözüldüğü işaretlenen aynı diskin konusuna rastladım ve format attım. Sorun düzelmişti hızlar tekrardan yukarıda belirttiğim değerlere ulaşmıştı ancak formatın ardından 2 gün geçti ve tekrardan Okuma hızında bir sorun yok ancak Yazma hızı 750yi geçemiyor bile. Disk %36 Dolu, Test yapılırken sıcaklık max 51 dereceyi görüyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak edip ben de kontrol ettim. Bende de aynıymış durum. %56'sı dolu ve Windows kurulu. Alalı 1 aya yakın oldu.

KB5063878 güncellemesi kurulu mu?
Hayır değil hocam.

Merak edip ben de kontrol ettim. Bende de aynıymış durum. %56'sı dolu ve Windows kurulu. Alalı 1 aya yakın oldu.
Forumlarda bu olayla alakalı baya konu var ve genellikle hep 600-750 arasına düşmüş yazma hızı sorunu yaşayanlarda (aynı disk). Nedir sorun anlamadım gitti.

Forumlarda bu olayla alakalı bayağı konu var ve genellikle hep 600-750 arasına düşmüş yazma hızı sorunu yaşayanlarda (aynı disk). Nedir sorun anlamadım gitti.

Tek sorun bu değil, sağlığı da hızlı düşüyor aşırı önemli bir faktör olmasa da. Bu diski zaten bütçe zorlaması aldığım ve uygun fiyatlı olduğu için tercih etmiştim yoksa belli başlı markalardan şaşmazdım SSD'de. 1 yıl önce aldığım Kingston diskin sağlığı 100% hala ama bu disk %2, 3 düştü 1 ayda.

Windows kurulu da olmasa uğraşırdım aslında garantiyle vs de 1000 TL'ye aldığım ve Windows kurulum süreçleriyle uğraşmak istemediğimden dokunasım yok şu anlık.

Bende de aynı olay hocam, başka bir ssd almıştım ancak sonra fikir değişikliği vb. derken iade ettim aldığım diski bunu almaya karar verdim, İade sürecinde kaybedilen zaman şimdi de format attım zaten yeni falan derken Windowsta diskte daha da uğraşasım gelmiyor garantiye göndermekle. Yardımcı olabilirse biri güzel olacak ama işin sonu garantiye doğru gidiyor gibi.

Bende yaklaşık 3 yıldır kullanıyordum ve memnundum ama sadece ilk aldığım zaman hız testi yapmıştım ve onun dışında hiç yapmadım, yapma gereğide duymamıştım. Yeni sistemede Windows kurmak için aldım. Dediğiniz testi bende yapacağım kurduktan birkaç gün sonra. Daha yeni aldım ve çarşamba falan kurarım ve birkaç gün hızını takip edeceğim. Sağlık konusunda katılıyorum hızlı düşüyor ama pek önemli olmadığı için ben takmamıştım.

Sağlığın hızlı düşme konusu TBW değeri ile alakalı olsa gerek. Hız için imkanın varsa Secure Erase yapıp dene, çözülmezse de garantiye gönder derim. Değişim yaparlarlar.
Teşekkür ederim hocam, Windowsun diskte olması Secure Erase yapmamı engeller mi? Birde Kioxianin kendi uygulamasından mı yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…