Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

D4C

Uzman
Anakartım MSI BOMBER H610M, PCIe 3.0 slotu bulunuyor.

Normalde 3500–3000 MB/s civarı okuma-yazma değerleri almam gerekirken, 800 MB/s’in üstünü göremiyorum. SSD’yi sıfır aldım, kurulumunu da daha yeni yaptım.

1764401483177.webp

Çözüm
PCIe 3.0 x1 olarak çalışıyor. Düşük hız alma sebebin bu. Nereye taktın SSD'yi? NVMe M.2 slotuna takılıysa çıkartıp tekrardan tak, oturmamış olabilir. PCIe 3.0 x4 olarak çalışması gerekiyor. Olmazsa BIOS sıfırlayıp tekrar dene.
PCIe 3.0 x1 olarak çalışıyor. Düşük hız alma sebebin bu. Nereye taktın SSD'yi? NVMe M.2 slotuna takılıysa çıkartıp tekrardan tak, oturmamış olabilir. PCIe 3.0 x4 olarak çalışması gerekiyor. Olmazsa BIOS sıfırlayıp tekrar dene.

Çözüm
M2 slotuna taktım, eski SSD'im gibi taktıksan sonra havada kalmamıştı belki oturmamıştır. Deneyip geliyorum hemen.

Evet hocam takamamışım SSD'yi, taktığımdan da oldukça emindim :D.

Dosya Ekleri

• kioxia.webp
    kioxia.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme: