Yunus54

Uzman
Merhaba arkadaşlar kullanmakta olduğum ASUS TUF A15 laptop için SSD almayı düşünüyorum. Çünkü oyunların boyutları çok fazla güncelleme geldikçe SSD de yer kalmıyor.

Başlıkta belirttiğim SSD yi almak mantıklı mı? Araştırdığıma göre DRAM yokmuş bu SSD'de, DRAM önemli midir?

Screenshot_2025-05-13-15-13-00-297_com.pozitron.hepsiburada.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığıma göre DRAM yokmuş bu SSD'de, DRAM önemli midir?
Evet, DRAM bulunmuyor. DRAM önemli evet ama biraz da yapacağın işe göre önemli diyeyim. Depolama ve oyun amaçlı alıyorsan olmaması senin için büyük bir eksi değil. Bir de DRAM'siz disklerin güç tüketimi genel olarak daha düşük olduğu için dizüstü için daha ideal diyebilirim.

Kioxia Exceria G3 yerine ben WD Blue SN580 tavsiye ederim, bazı noktalarda biraz daha iyi G3'e göre. Fiyat olarak da aynı sayılırlar zaten.

Evet, DRAM bulunmuyor. DRAM önemli evet ama biraz da yapacağın işe göre önemli diyeyim. Depolama ve oyun amaçlı alıyorsan olmaması senin için büyük bir eksi değil. Bir de DRAM'siz disklerin güç tüketimi genel olarak daha düşük olduğu için dizüstü için daha ideal diyebilirim.

Kioxia Exceria G3 yerine ben WD blue SN580 tavsiye ederim, bazı noktalarda biraz daha iyi G3'e göre. Fiyat olarak da aynı sayılırlar zaten.

Tavsiye için teşekkürler.

Kioxia Exceria G3 yerine ben WD blue SN580 tavsiye ederim, bazı noktalarda biraz daha iyi G3'e göre. Fiyat olarak da aynı sayılırlar zaten.

2 TB almayı düşünüyorum.

Tavsiye için teşekkürler.

2 TB almayı düşünüyorum.

2 TB seçeneği seçtiğimde doğru dürüst satıcı yok gibi.

Son düzenleme:
Bayağı var. Amazon Türkiye en iyilerinden birisi. 2 TB kapasitede G3 daha uygun fiyatlı, onu da tercih edebilirsiniz.

5.000 TL uyarsa bu disk daha iyi:

G3 ile arasında 300 TL gibi fark var hangisi almak mantıklı

Bayağı var. Amazon Türkiye en iyilerinden birisi. 2 TB kapasitede G3 daha uygun fiyatlı, onu da tercih edebilirsiniz.

5.000 TL uyarsa bu disk daha iyi:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-13-17-47-09-107_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-17-47-09-107_com.android.chrome.webp
    662,6 KB · Görüntüleme: 62
Genel kullanımda fark etmez ama WD'nin SLC önbelleği daha iyi olduğu için yüksek boyutlu dosya yazma sırasında daha iyi performans gösterir. O bakımdan iyi. Onun dışında günlük kullanımda fark yaratmaz. 350 TL farka değebilir.