Kioxia Exceria SATA SSD takınca bilgisayar yavaş açılıyor

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Merhaba,

Kioxia Exceria SATA 3 ve Kioxia Exceria Plus M.2 SSDlerim var.

Dün bilgisayarı sökmüştüm sökmüşken hem temizlik, hem de format attım formatlamadan önce SATA veya M.2 SSD ikisinden birini sökünce Windows hata veriyordu ben de SATA SSD'yi sökerek M.2 takılıyken format attım. Format atarken bir şey fark ettim anakart CPU, GPU ve DRAM kontrollerini yaptıktan sonra boot süresi SATA SSD takılı değilken çok hızlı, SATA SSD takılıykende bir o kadar yavaşlıyor bu durum normal midir? Boot süresi SATA SSD ile beraber 15-20 sn aralığında (Windows'a girmesi dahil) SATA SSD takılı değilken bir 5 sn fark ediyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte sorun olabilir. 2009 civarı kafa sorunlu Seagate HDD'lerde dediğinizin aynısı yaşanıyordu. Disk Wİndowsta okunuyor, çalışıyor; boot edilmeye çalışıldığında Insert Disk sorunu veriyordu. Ayrıca boot süresini en az 3 katına çıkarıyordu.

Herhangi bir arıza çıkartabilir mi? Diski 1-2 ay boyunca bazen boş alan olmuyordu bazen 5 GB boş alan oluyordu o zaman ana disk olarak kullanıyordum şu an sadece oyunlar için duruyor.
Değerler bu şekilde.

Benim bildiğim Exceria serisi SSD'ler kronik sorunlu modellere sahip, ayrıca ağır yük ile kullanmışsınız. Bu yüzden sıkıntı çıkarıyor olabilir. Sadece boot menuden seçildiğinde ne cevap veriyor. Dener miisniz?

Birazdan denerim ama SSD de tuhaf bir şey daha var eklemeyi unuttum AM3 sistemimde ben 300mb/s neredeyse göremiyordum şimdi AM4 sistemimde 500 mb/s sınırlarına yaklaşıyor bu neden kaynaklı olabilir?

Şu an ilk sırada SATA SSD var ve Colorful'da BIOS ana menüde iken disk seçerek de boot edebiliyorum (iki yöntemle de windows'a girdi) saçma ama Windows'a girdi.

Yeni klasör'de Epic Games'teki oyunum var tuhaf açıkçası.

Son düzenleme:
İlk sorunuzun cevabı SATA versiyonları ile alakali. AM3 sisteminizde o vrsiyonun lmitlerine takılıyordunuz muhtemelen.

İkincisi Wİndows'a atması iyiye işaret. Sorun yok o açıdan. S.M.A.R.T. infolarında sorunlu yazan yrerleri atar mısınız?

Değerlere tıklayıp dah afazla bilgilerin SS'lerini atar mısınız?

@Caner Uncu hocam sizce baş ağrıtabilir mi? Bu geç açılma süresi önemli değil Rampage sağ olsun monitör açılasıya kadar 80 tonluk tren hareket ettiği için her türlü Windows ekranı açılırken veya Setup'a yeni girmişken görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…