EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Bugün oyun oynarken ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. SSD'yi alalı daha 1 ay bile olmadı. Oyun esnasında birden oyun çöktü. Oyunun klasörüne gittiğimde aşağıdaki hatayı verdi.

CrystalDiskInfo programında SSD görünmüyordu fakat Dosya Gezgini'nde vardı. Olur böyle şeyler deyip bilgisayarı yeniden başlattım ve her şey sorunsuzdu; ancak oyuna tekrar girince yine çöktü ve aynı şeyler tekrar yaşandı.

Windows Olay Görüntüleyicisi'ne baktığımda şu hatalarla karşılaştım:

Windows günlüklerinde Sistem kısmında bu hatadan neredeyse binlercesi var. Aynı saniye içinde bile yüzlerce kez tekrar etmiş:
Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk3\DR3 aygıtında bir hata algılandı.

Uygulamalar kısmında ise oyunla ilgili şu sorun görünüyor:

Windows aşağıdakilerden biri nedeniyle D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe dosyasına erişemiyor: Ağ bağlantısında, dosyanın depolandığı diskte veya bu bilgisayara yüklenmiş depolama sürücülerinde bir sorun var; ya da disk yok. Windows bu hata yüzünden BattlEye Launcher programını kapattı.
Hatalı uygulama adı: RainbowSix_BE.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x6374c2d2
Hatalı modül adı: RainbowSix_BE.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x6374c2d2
Özel durum kodu: 0xc0000006
Hata uzaklığı: 0x0006ddd0
Hatalı işlem kimliği: 0x3320
Hatalı uygulama başlangıç zamanı: 0x1DC79DCB4085BFF
Faulting uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe
Faulting modül yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe
Report Kimliği: 92ACA661-178b-4FCD-8DD6-2E506A3Dfa7b
Faulting paketi tam adı:
Faulting paket göreli uygulama kimliği:
Sorun SSD de mi yoksa oyunda mı? @Caner Uncu @Recep Baltaş

1767136081778.webp

Son düzenleme:
Bugün oyun oynarken ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. SSD'yi alalı daha 1 ay bile olmadı. Oyun esnasında birden oyun çöktü. Oyunun klasörüne gittiğimde aşağıdaki hatayı verdi.

CrystalDiskInfo programında SSD görünmüyordu fakat Dosya Gezgini'nde vardı. Olur böyle şeyler deyip bilgisayarı yeniden başlattım ve her şey sorunsuzdu; ancak oyuna tekrar girince yine çöktü ve aynı şeyler tekrar yaşandı.

Windows Olay Görüntüleyicisi'ne baktığımda şu hatalarla karşılaştım:

Windows günlüklerinde Sistem kısmında bu hatadan neredeyse binlercesi var. Aynı saniye içinde bile yüzlerce kez tekrar etmiş:
Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk3\DR3 aygıtında bir hata algılandı.

Uygulamalar kısmında ise oyunla ilgili şu sorun görünüyor:

Windows aşağıdakilerden biri nedeniyle D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe dosyasına erişemiyor: Ağ bağlantısında, dosyanın depolandığı diskte veya bu bilgisayara yüklenmiş depolama sürücülerinde bir sorun var; ya da disk yok. Windows bu hata yüzünden BattlEye Launcher programını kapattı.
Hatalı uygulama adı: RainbowSix_BE.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x6374c2d2
Hatalı modül adı: RainbowSix_BE.exe, sürüm: 1.0.0.1, zaman damgası: 0x6374c2d2
Özel durum kodu: 0xc0000006
Hata uzaklığı: 0x0006ddd0
Hatalı işlem kimliği: 0x3320
Hatalı uygulama başlangıç zamanı: 0x1DC79DCB4085BFF
Faulting uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe
Faulting modül yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Rainbow Six Siege\RainbowSix_BE.exe
Report Kimliği: 92ACA661-178b-4FCD-8DD6-2E506A3Dfa7b
Faulting paketi tam adı:
Faulting paket göreli uygulama kimliği:
Sorun SSD de mi yoksa oyunda mı? @Caner Uncu @Recep Baltaş

Eki Görüntüle 214739
Anakartta farklı bir slot var mı? Varsa oraya takıp deneyin.

SSD ekran kartı altında kalıyorsa aşırı ısınıp bu soruna sebep olabiliyor.

Şu an takılı olduğu slot ekran kartı yanında değil. Ve oyundayken ya da test yaparken maksimum 60 dereceye çıkıyor.

@Recep Baltaş, @michaelscofield
SSD’yi 2. slota taktığımda sorun ortadan kalktı. Ancak eğer sorun anakartın birinci SSD slotundaysa işim çok zor, kutu, fatura ve garanti başka şehirde kaldı.

Sorunun SSD’den kaynaklanıp kaynaklanmadığını son kez doğrulayabileceğim bir yöntem var mı? Ya da ilk slotun arızalı olduğunu kesin olarak nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme: