efebatiin

Yetkin
Alacağımdan değil sadece merak ettiğimden soruyorum. Özellik bakımından G4 daha önde gözüküyor fakat daha önce hiç önerildiğini görmedim bir sorunu falan mı var? 2 üründe de DRAM var diye hatırlıyorum o kadar pahalı olsun bir zahmet :D
Arada çok fiyat farkı yok ama ben kimsenin önerdiğini görmedim o yüzden merak ettim.

Son düzenleme:
G4 Plus, Renegade'den ömür konusunda daha kötü. Gerçekten daha hızlı bir SSD gerekiyorsa ve anakart Gen 5 uyumluysa belki alınabilir ama arada çok fiyat farkı var. O hızlar normal bir kullanıcı için neredeyse hiç fark yaratmaz. DRAM de yok ayrıca. Renegade dururken üstüne bir de daha fazla para verip G4 Plus almak pek mantıklı değil.

Kısa zaman önce ben de SSD araştırması yapıp 2 TB Renegade aldım. Şu anda Türkiye'de o fiyata alınabilecek en iyi SSD. En uygun fiyatın İdefix'te olması dışında bir sorun yok.

G4'ün bir sorunu yok, daha yeni piyasaya sürüldü sayılır. Önerilmeme nedeni hem günlük kullanımda Gen5 SSD ihtiyacının olmaması hem de fiyat olarak uygun olmaması. 1 TB Gen5 alacağın fiyata 2 TB Gen4 alıyorsun.

Exceria G4'te DRAM bulunmuyor, Phison E31T kontrolcüye sahip. Yaptığım listeyi sürekli güncel tutuyorum, oradan kontrol edebilirsin donanımsal özellikleri.

Soruya gelirsek kullanım amacına ve sisteme de bağlı ancak Renegade tercihi daha mantıklı.

Son düzenleme: