Kiracılar DASK yaptırabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Afterbyte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 120
  • Etiketler Etiketler
    nereden
Makaleler
5
Selamlar dostlar,

İZSU abonelik devri için DASK raporu istiyor. DASK raporumuz ev sahibimizde ve raporu vermiyor. Raporu kendim edinebilir miyim? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

Merhaba,

DASK esasen bir sigorta olduğundan elbette bunu ev sahibinin yapması daha uygundur ama hukukumuzda başkaları adına da sigorta yapabiliyoruz. Yani kiracı olarak ev sahibi adına siz de DASK yapabilirsiniz.

Bulunduğunuz konuma yakın sigorta şirketleri ile konuşarak DASK yapabilirsiniz ev sahibi adına. Mümkünse tapu bilgileri de elinizde olsun. Yanılmıyorsam metrekareye göre fiyat değişebiliyordu.

Ev sahibiniz bu masrafı ödememek adına yapmamayı tercih ediyordur muhtemelen.

Ne sebeple vermiyor ev sahibi? Emlakçı aracılığıyla tutuyorsanız emlakçıdan isteyin, halletsin.

Evin DASK raporu var. Sanırsam güvenmediği için vermiyor.
DASK poliçe numarası yeterli oluyor bu işlem için. Numarayı söylemiyor mu?
Hayır, söylemiyor. Uzun bir süredir kiracısıyız bir de.
Ne sebeple vermiyor ev sahibi? Emlakçı aracılığıyla tutuyorsanız emlakçıdan isteyin, halletsin.
Bilmiyorum. Oyalıyor ve vermiyor farklı bahaneler ile.

Evin DASK raporu var. Sanırsam güvenmediği için vermiyor.

Hayır, söylemiyor. Uzun bir süredir kiracısıyız bir de.

Bilmiyorum. Oyalıyor ve vermiyor farklı bahaneler ile.
Ev sahibi zamanında muhtemelen 1 yıllık yapmıştır ve artık yenilenmemiş olabilir.

Bu noktada şunları deneyebilirsiniz:
  • Ev sahibinden hangi sigorta şirketi aracılığıyla yapıldığı bilgisini öğrenip kira sözleşmenizle o sigorta şirketine giderek durumu anlatıp bir örnek almaya çalışabilirsiniz. Mümkünse önce telefonla iletişim kurun, fiziken gitmekle yorulmayın.
  • Abonelik sanırım ev sahibinde. Hayatınıza böyle devam etmeyi tercih edebilirsiniz.
  • Muhtemelen önceki DASK'ın süresi sona ermiştir. Şu an siz de gidip DASK yaptırabilirsiniz ve sonra aboneliği üzerinize alabilirsiniz.

Şu an DASK yaptırdığını söylüyor kendisi süresi de sona ermemiş tamamen korktuğu için vermiyor. Peki şu an yapılı olduğu halde biz kendimiz gidip DASK yaptırabilir miyiz? Abonelik onun üzerine değil, bizim üzerimizde ancak evdeki farklı bir kişiye geçmesi lazım aboneliğin.

Neyden korkuyor anlamıyorum ki.

Önceki DASK'ın süresi bitmeden yeniden yapılabiliyor mu ondan emin değilim. Yapılabiliyor olabilir, bence bir sorun bunu.

Ancak mevcut abonelik mevcut DASK ile yapıldıysa ve süresi devam ediyorsa abonelik değişikliği için yeniden DASK istemeleri de tuhaf. Süresi devam ettiği için bunu istememeleri lazım. Bunu ifade ettiniz mi İZSU'ya?

Bir tane tanıdık sigortacı olur yaparız dedi, bir diğer sigortacı DASK varsa yapamazsın dedi. Ne yapacağımı bende şaşırdım.

Evet abonelik devrinde istiyorlarmış.

Selamlar dostlar,

İZSU abonelik devri için DASK raporu istiyor. DASK raporumuz ev sahibimizde ve raporu vermiyor. Raporu kendim edinebilir miyim? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Yasayı bilmiyorum. Ben İzmir'e taşınırken ev sahibiyle beraber yapmıştık. Hatta daha doğrusu, tapu babasının üzerineydi ve benim muhattap olduğum kişi, onun adına işlem yapmıştı. Benden DASK için masraf istemedi. Daha sonra beraber su ve elektrik aboneliğini açtırdık. Depozito ve diğer ücretleri ben ödedim aboneliklerde. Ekstra bir şey çıkmadı. Muhtemelen ev sahibi masraflarla uğraşmak istemediği için size paslıyor işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…