İlkay Demir

Uzman
Selam, elimde bir miktar nakit bulunuyor. Paranın boşta kalıp enflasyon karşısında erimemesi için vadeli mevduat değerlendirmeyi planlıyorum. Şu anda en yüksek faiz oranlarını hangi bankalar sunuyor, merak ediyorum. Ziraat dinamik ve Odeabank'ın oranları görece daha yüksek görünüyor fakat aktif olarak bu bankalarla çalışmıyorum.

Bu şartlar altında siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz, hangi seçeneği tercih ederdiniz?

(Moderasyon notu: Yatırım tavsiyesi vermeyiniz! Doğacak sorumluluklardan Techolay sorumlu değildir.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Getirfinans %42 veriyor ancak belli bir miktar stopaj uyguluyor. Yanlış değilsem %15'ti.

Hocam şansımı daha bilindik bankalardan kullanmak istiyorum açıkçası.

Miktarı belirtebilirseniz daha hoş olur. Fon yatırımı yapmayı düşündünüz mü? Bu zamanda faiz geliri epey düştü.

Miktar çok değil. Ortalama 80-100k arası. Fon yatırımı vs pek düşünmüyorum açıkçası çünkü hem kayıp riski olsun istemiyorum hem de parayı belki 1 ay sonra çekmek gerekir belki 3-4 ay sonra dolayısıyla boşta dururken en azından değer kaybını bir miktar engellemek istiyorum.

Fon yatırımlarının çoğu riskli değildir. Araştırmanızı öneririm. Mevduat paranızı pek korumaz altın almak daha mantıklı bir secenek bile olabilir.

Pek bilgim olmadığı için fonlara pek güvenemiyorum hocam. Bir ara denemek için bir fona para yatırmıştım 1 sene boyunca anaparam eksi bakiyeye düşmüştü o yüzden güvenemiyorum. Altın seçeneğini de düşündüm ama dediğim gibi kısa sürede bozdurmam gerekirse makas aralığından falan zarar edebilirim diye vazgeçtim. Zaten alsaydım bugün iyice düşüş yaşamış, psikolojimi bozmuştu :D o yüzden en risksiz ve anında paramı alabileceğim yöntem olan faiz seçeneğini düşünüyorum.

Mevduat faizi ülkenin politikasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Altın ve döviz bu noktada daha sağlam kapıdır.
Güncelde fon getirisi düşük bir süreçteyiz.
Temettü dağıtan hisse de satın alabilirsiniz.
Yatırım tavsiyesi değildir.