Yer
Unknown
Esenlikler,

Kendime okurken çok sıkmayan, psikoloji, gelişim, nöropsikoloji, insan iletişimleri, bilimsel kitaplar (insanlar üzerinde etkisi kanıtlanmış mesela davranış, düşünce gibi) vb. türlerde önerebileceğiniz kitaplar varsa önerirseniz çok sevinirim.

Kütüphaneme yeni kitaplar eklemeyi düşünüyorum. Şu anlık aklımdaki kitaplar: Kancaya Takılınca, Pür Dikkat, Dijital Minimalizm gibi kitapları almayı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller :)

Dijital Minimalizm kitabı biraz boş bir kitap. Sadece 3 haftalık dijital detoks yapmayı anlatmak için bir dolu boş laf yazmış.

Doğan Cüceloğlu kitaplarını öneririm, bir göz atmak istersen…

Yeraltından Notlar ve Eşitler Evi olabilir. Yeraltından Notlar karakterin zihnine girebilmeyi isteyen kişiler için birebir olanlardan birisi bence.
Ekonomik Tetikçinin İtirafları sistemin karanlık yönlerine, dolayısıyla sistemin insanların en uç noktalarına nasıl değdiğini de gösterdiği için önerebilirim. Şu an okuyorum, politikaya ve sistemin kutuplaştırıcı noktalarına çok iyi değiniyor.
Düşünmeden Düşünebilmenin Gücü karar mekanizmaları yönüne iyi değinen bir kitap, ona da bakabilirsin.

Dijital Minimalizm kitabı biraz boş bir kitap. Sadece 3 haftalık dijital detoks yapmayı anlatmak için bir dolu boş laf yazmış.

Doğan Cüceloğlu kitaplarını öneririm, bir göz atmak istersen…

Yeraltından Notlar ve Eşitler Evi olabilir. Yeraltından Notlar karakterin zihnine girebilmeyi isteyen kişiler için birebir olanlardan birisi bence.
Ekonomik Tetikçinin İtirafları sistemin karanlık yönlerine, dolayısıyla sistemin insanların en uç noktalarına nasıl değdiğini de gösterdiği için önerebilirim. Şu an okuyorum, politikaya ve sistemin kutuplaştırıcı noktalarına çok iyi değiniyor.
Düşünmeden Düşünebilmenin Gücü karar mekanizmaları yönüne iyi değinen bir kitap, ona da bakabilirsin.
Öneriler için teşekkür ederim. Kitapları listeme ekledim.

Türün yararlı kitapları var ama bence çoğu kişisel gelişim kitabı içi boş vaatler sunmanın ötesine geçemiyor. Bunun yerine nitelikli eserlerden nasıl verim alabileceğine odaklanmanı öneririm.

Edebiyat, mitoloji, felsefe ve dünya tarihi okumaları, okuyacağın diğer kitaplar için bir altyapı oluşturur. Kitapları doğru tekniklerle okumayı öğrendiğinde kaliteli kurgu eserlerin, özellikle klasiklerin insan doğasına ve topluma dair güçlü analizler barındırdığını fark edersin.

İyi edebiyat eserlerini alt metinleri ve metaforlarıyla birlikte, kendi bağlamı içinde değerlendirerek derinlemesine okumak soyut düşünme yeteneğini geliştirir. Bence bu, kitaplar aracılığıyla kendine yapabileceğin en anlamlı ve kalıcı yatırımlardan biri.

Bu yüzden önerim:
Kitapları Nasıl Okumalı? - Charles Van Doren ve Mortimer Adler
Edebiyat Nasıl Okunur? - Terry Eagleton