Kısmi moderatörlük yetkisi önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkdnmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Bir ara böyle bir öneri sunmayı düşünüyordum ancak bunu uygulamaya geçirmeye üşenmiştim ve pek sağlıklı bir öneri olmayabileceğini düşünmüştüm. Bir arkadaşımız bu yönde bir öneri sunmuşken bana da ilham geldi: Sadece konu onaylamak için moderatör alınmalı. Öncelikle kendisine teşekkür ederim. Bu önerim de o önerinin devamı/ayrıntılısı niteliğinde.

Şimdi, moderatörlüğün yanında getirdiği birçok yükümlülük vardır eminim ki. Bu konuda yorum yapan deneyimli üyelerin mesajlarını hatırlıyorum: "Moderatörlük öyle kolay bir iş değil.", "Hafife almayın." vb.

Bundan dolayıdır ki herhâlde oldukça sıkı bir "mülakat" sürecinin ardından az sayıda üyeye moderatörlük yetkisi veriliyor. Hâl böyle olunca da bazen hiçbir moderatör aktif değilken onay bekleyen konu sayısı fazla olabiliyor. Önerim de şu: Bazı güvenilir üyelere günde 3-5 konu onaylama yetkisi verilebilir. Önerinin aklımdaki ilk hâli bu şekildeydi ve şimdi daha iyi bir şey düşünemedim pek.

Kimin güvenilir olduğunun nasıl belirleneceğini soracaksınız, çok da güzel bir soru. Daha az sıkı bir değerlendirme süreciyle istekli üyelerin güvenilirliği ölçülebilir. Konu onaylama sınırını sorgulayacak olursanız olay aslında oluşabilecek olası karmaşanın önüne biraz olsun geçebilmek.

Aslında başlıkta verilecek yetkileri konu açmakla sınırlandırmadım ama ağırlıklı olarak konu açma üstünde durdum çünkü en kritik yetkilerden birisi bu. Gerekirse diğer yetkilerle ilgili bir şeyler de düşünülebilir.

Ben daha fazla laf kalabalıklığı yapmak istemeyip sözü sizlere bırakmak istiyorum. Artılarını ve eksilerini, yapılamayacaksa neden yapılamayacağını tartışabiliriz.

İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Artı 36 Eksi
Moderatörün işiyle konu onaylama işi hiç yakın şeyler değil ki? Konu onaylama çok daha basit bir iş.

İş yükleri hakkında bir şey demedim zaten. Güvenilir olup olmamasını değerlendirme sürecinden bahsettim. Zaten güvenilir biriyse direkt geçici veya kalıcı moderatör yapılabilir kişi de istiyorsa eğer.

Belki birkaç deneme moderatörü alarak bu işi yapabilirler. Aslında konu onaylanması gibi şeyler benim için çok dert olmuyor. Şu an forum içinde gördüğüm sıkıntılar bazı kişiler adeta nefret kusuyor. Çünkü birkaç kişi konudan alakasız gereksiz kaos çıkarıyor ve ilgili kural yok, şahsi fikrim bunların çözülmesi lazım.

Zaten güvenilir biriyse direkt geçici veya kalıcı moderatör yapılabilir kişi de istiyorsa eğer.

Bir moderatörden tüm moderasyon yükümlülüklerini yerine getirmesi bekleniyor olabilir ve söz konusu üye bunun için o kadar müsait olmayabilir. Fark bu aslında.

Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…