Kitap nasıl basılır?

Matbaa demeyelim de, fotokopi sirketleri kabul ediyor ve kontrol etmiyor muhtemelen.

Kolaykopi ve vivacopy baski yapabiliyor. Umarim kitabiniz lisans istemiyordur diyeyim ;)

Dediğiniz yerler bildiğiniz A4 kağıdına baskı yapıyor hocam. Buna kitap baskısı denmez. Zaten yorumumda da kırtasiye gibi yerlerin baskı yapacağını ama kitap kalitesinde olmayacağını belirttim.

Piyasada bir sürü korsan kitap var, nasıl basılıyor bunlar?

Yasa dışı matbaalarda basılıyor öyle matbaaları bulsanız dahi gidip de abi koleksiyonluk 1 kitap basabilir misiniz diyemezsiniz yüzünüze hönkürürler.

Korsana giriyor hocam nereye kabul ediyorlar korsan kitap basmayı?
Çoğu umursamıyor. Ama büyük ihtimalle basma ücretleri falan 500 ₺ üstünü garanti aşacaktır. Yani satışı varsa alması daha uyguna denk gelir. Yoksa da PDF okuması daha mantıklı olacaktır.

Arkadaş çevirse bile büyük ihtimalle buna da çok fiyat isteyeceklerdir. Yani koleksiyon için o fiyata değmez. Kitapın hakları olan yayınevi, yoksa benzer türde basan yayınevleri darlanabilir. Onun dışında açıkcası mantıklı bir iş değil.

Çoğu umursamıyor. Ama büyük ihtimalle basma ücretleri falan 500 ₺ üstünü garanti aşacaktır. Yani satışı varsa alması daha uyguna denk gelir. Yoksa da PDF okuması daha mantıklı olacaktır.

Hocam konu ücretler değil ki istediğimiz seriyi Türkiye'de basan yok İngilizce ciltleride 480 TL'den satılıyor PDF okumasını bizde biliyoruz maksat koleksiyon.

Yasa dışı matbaalarda basılıyor öyle matbaaları bulsanız dahi gidip de abi koleksiyonluk 1 kitap basabilir misiniz diyemezsiniz yüzünüze hönkürürler.
Her gün kırtasiyeler çok sayıda test kitabı vs. baskı yapıyor. Türkiye'de böyle şeyler kimsenin umrunda değil bence. Korsan iyi bir şey değil tabii önermiş gibi olmayalım.

Her gün kırtasiyeler çok sayıda test kitabı vs. baskı yapıyor. Türkiye'de böyle şeyler kimsenin umurunda değil bence. Korsan iyi bir şey değil tabii.

Kırtasiye baskısı ile matbaa baskısı aynı değildir hocam elinize bir a4 kağıdı alın sonra bir de kitap alın farkı anlarsınız. Matbaa dediğin yer milyonluk baskı yapar en az 1000-2000 adet altında üretim yapmazlar öyle korsan baskı falan da hayatta yapmazlar.

Kırtasiye baskısı ile matbaa baskısı aynı değildir hocam elinize bir a4 kağıdı alın sonra bir de kitap alın farkı anlarsınız. Matbaa dediğin yer milyonluk baskı yapar en az 1000-2000 adet altında üretim yapmazlar öyle korsan baskı falan da hayatta yapmazlar.
Merdiven altı yapanlar vardır hocam, telif hakları hiç kimsenin umrunda değil özellikle kırtasiyeler için.

Kırtasiye baskısı ile matbaa baskısı aynı değildir hocam elinize bir A4 kağıdı alın sonra bir de kitap alın farkı anlarsınız. Matbaa dediğin yer milyonluk baskı yapar en az 1000-2000 adet altında üretim yapmazlar öyle korsan baskı falan da hayatta yapmazlar.

Maatbaa da çalışmadıysan bu yorumları yapman normal sana diyorum ki :D yapıyorlar. Niye uzatıyon konuyu 😄.Bu memlekette parasıyla her şey yapılıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt