Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Önceden çok okuyan birisiyim. Şu an okusam da az ve düzensiz okuyorum. Kitap okumaya ciddi anlamda Harry Potter ile başladım. Bu seriyi çok severim. Çok farklı duygular yasatmisti bana. Yeri de ayrıdır. Bu seriden sonra ufaktan klasiklere başladım. Direkt klasiğe geçmedim ama arada neler okudum unuttum. Her neyse işte 3 senedir kitap çokça okusam da son bir senedir çok az okudum. Tekrar nasıl bu alışkanlığı kazanabilirim?

Ayrıca kitap önerisi istiyorum. Sanki okunacak tüm kitaplar bitmiş gibi hissediyorum. Bana okumak için kitap onerir misiniz? Tatilde olmam ve okuma alışkanlığım kaybolduğundan mütevellit daha kısa kitaplar önerirseniz güzel olur. Ve tabii ki okuması daha basit kitaplar önerirsiniz güzel olur. Dediğim gibi genel olarak klasiklerden okurum. Bana bir şey katacak farklı türden kitaplara da bakarım tabii ki. Roman veya öykü onceligimdir. Tolstoy ve Dostoyevski'nin pek çok kitabını okudum.

Kitap okumak biraz zor bu dönemde çünkü hızlı içerik tüketmeye o kadar alışıyoruz ki mentalimizi uzun süre bir yere odaklamak gittikçe zor hale geliyor. Hep kazanmak istediğim ancak başaramadığım bir alışkanlık benim için de. Bazen sesli kitaplar yardımcı oluyor bana. Deneyebilirsin belki.

Kitap önerisi olarak ise çok bilinen bir kitap olmasına rağmen Olasılıksız öneririm eğer okumadıysan. Çok sürükleyici, müthiş bir kitap.

Tekrar nasıl bu alışkanlığı kazanabilirim?
Her gün bir önceki gün okuduğun sayfa sayısını ikiye katlamayı dene ve birkaç günde bir bunu başa al. Ancak bu başlangıçta zor gelebilir, en iyisi her gün bir önceki gün okuduğun sayfa sayısının 1.5 katını okumak olacaktır.

Önceden çok okuyan birisiyim. Şu an okusam da az ve düzensiz okuyorum. Kitap okumaya ciddi anlamda Harry Potter ile başladım. Bu seriyi çok severim. Çok farklı duygular yasatmisti bana. Yeri de ayrıdır. Bu seriden sonra ufaktan klasiklere başladım. Direkt klasiğe geçmedim ama arada neler okudum unuttum. Her neyse işte 3 senedir kitap çokça okusam da son bir senedir çok az okudum. Tekrar nasıl bu alışkanlığı kazanabilirim?

Ayrıca kitap önerisi istiyorum. Sanki okunacak tüm kitaplar bitmiş gibi hissediyorum. Bana okumak için kitap onerir misiniz? Tatilde olmam ve okuma alışkanlığım kaybolduğundan mütevellit daha kısa kitaplar önerirseniz güzel olur. Ve tabii ki okuması daha basit kitaplar önerirsiniz güzel olur. Dediğim gibi genel olarak klasiklerden okurum. Bana bir şey katacak farklı türden kitaplara da bakarım tabii ki. Roman veya öykü onceligimdir. Tolstoy ve Dostoyevski'nin pek çok kitabını okudum.
Farklı kitaplar oku, Amazonda sanırım bana özel verilmediyse 200 liraya mı ne 80tl indirim var. Bi arkadaşıma doğum günü için Kinyas ve Kayra aldım, tavsiye ederim gerçeken kafa açan ve manyak ötesi bir kitap.

Kişiliğinizi azcık etkileyebilir :)

Satranç - Stefan Zweig 70 sayfa falan.

Okudum.

Farklı kitaplar oku, Amazonda sanırım bana özel verilmediyse 200 liraya mı ne 80tl indirim var. Bi arkadaşıma doğum günü için Kinyas ve Kayra aldım, tavsiye ederim gerçeken kafa açan ve manyak ötesi bir kitap.

Kişiliğinizi azcık etkileyebilir :)

Bakacağım sagolun ama evde değilim. Siparişi veremem yakın zamanda.

İlgini çeken konular, türlerde kitaplar seçmek okuma motivasyonunu artıracaktır. Harry Potter kitabını sevdiğine göre fantastik evren kitaplarına göz atabilirsin. Eğer uzun süre okumakta zorluk çekersen günde 10-15 dakika okumak gibi küçük ve ulaşılabilir hedeflerle başlamalısın. Zamanla bu süreyi artırırsın zaten.

Yüzüklerin Efendisi Serisi - J.R.R. Tolkien

Kralkatili Güncesi Serisi - Patrick Rothfuss

Zaman Çarkı Serisi - Robert Jordan

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi - George R.R. Martin

Diskdünya Serisi - Terry Pratchett

Fırtınaışığı Arşivi Serisi - Brandon Sanderson

Mistborn Serisi - Brandon Sanderson

Ejderha Mızrağı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman

Karanlık Elf Üçlemesi - R.A. Salvatore

Bana güvenebilirsin. 3 tane kitaplığım var :)

İlgini çeken konular, türlerde kitaplar seçmek okuma motivasyonunu artıracaktır. Harry Potter kitabını sevdiğine göre fantastik evren kitaplarına göz atabilirsin. Eğer uzun süre okumakta zorluk çekersen günde 10-15 dakika okumak gibi küçük ve ulaşılabilir hedeflerle başlamalısın. Zamanla bu süreyi artırırsın zaten.

Yüzüklerin Efendisi Serisi - J.R.R. Tolkien

Kralkatili Güncesi Serisi - Patrick Rothfuss

Zaman Çarkı Serisi - Robert Jordan

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi - George R.R. Martin

Diskdünya Serisi - Terry Pratchett

Fırtınaışığı Arşivi Serisi - Brandon Sanderson

Mistborn Serisi - Brandon Sanderson

Ejderha Mızrağı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman

Karanlık Elf Üçlemesi - R.A. Salvatore

Bana güvenebilirsin. 3 tane kitaplığım var :)

Sagol ama bu saatten sonra fantastik okuma niyetim pek yok. Yüzüklerin efendisini okuyacagim zaten ama ortam buna elverişli değil henüz.

En sevdiğiniz kitabın sayfalarına yeniden dalmak, okuma alışkanlığınızı canlandırmak için birebir. Aşina olduğunuz bir hikâye, sizi kolayca okuma ritmine tekrardan sokar.