Ben büyük kitaplar okuyorum, genelde bilim ve roman kitapları oluyor. Okuduktan sonra hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Bu okuya okuya düzelir mi? 15 yaşımdayım, daha anca doğru düzgün kitap alıp düzenli olarak kitap okuyorum.

Bende dostoyevskiyi 2 defa okudum sesli okuduğum halde 1. de çok anlamadığım yer olmuş. Normal. 3. sefer de üzerinden geçmeyi düşünüyorum.

Hatırlama eylemi “Şunu bir hatırlayayım” diyerek gerçekleşmez. Bir tetikleyici lazım. Kitapta okudukların hafızanda yer eder ama sana okuduklarını hatırlatan bir muhabbette, bir içerikte aklına gelir çoğunlukla ve o konu hakkında fikrini beyan edersin. Özellikle bilim, felsefe konuları böyledir. Hikaye kitaplarını ise okursun, sürükleyiciyse kapılırsın ve bitirirsin kitabı, aklında kalan ise hikayenin ana hatları olur sadece. Detaylar yine hafızanda bir yerde durur ama hatırlamak için bir tetikleme lazım yine.

Kitap ilgimi çekiyor hocam ilgimi çekmeyen ve sevmediğim kitabı almam zaten. Zorlama ile de okumuyorum kendi isteğim ile rahat rahat okuyorum. Konuda dediğim gibi okuya okuya beyin alışabilir mi?
Felsefe gibi fazla kişi adı geçen kitaplar okuyunca oluyor bende de. O ne demişti bu ne demisti sürekli geriye dönmekten sıkılmıştım.