Bütçe
12000
Bence mobil klimayı ev ortamları için tercih etmeyin. Daha çok klima takılamayacak ortamlarda iş görüyor. Hem sizi bir pencereye mahkum bırakıyor, hem de kompresörü içeride olduğu için 65db seviyesinde oldukca sesli çalışıyorlar. Ayrıca çokta verimli alet değiller. Sıcaklık borudan giderken evi de ısıtıyor ve kompresör de içeride olduğu için ekstra sıcaklık içeride oluşuyor.

Son düzenleme:
Dostum bu ay başı bende Kumtel Juniper KMPAC-7 almıştım 7000btu. Sıcak havayı attığı çıkış borusunu pencereyi açarak aradan veriyorum ona rağmen 1 odayı gayet iyi soğutuyor. Pencereyi delip direk oradan versem daha da iyi iş görür ancak uğraşmak istemedim bu şekilde de çok mutluyum. Bu arada İstanbul'da oturuyorum fena sıcak ve ilaç gibi geldi.

Bence mobil klimayı ev ortamları için tercih etmeyin. Daha çok klima takılamayacak ortamlarda iş görüyor. Hem sizi bir pencereye mahkum bırakıyor, hem de kompresörü içeride olduğu için 65db seviyesinde oldukca sesli çalışıyorlar. Ayrıca çokta verimli alet değiller. Sıcaklık borudan giderken evi de ısıtıyor ve kompresör de içeride olduğu için ekstra sıcaklık içeride oluşuyor.
Çıkışını pencereye veriyorsun. İzolasyonu vs düzgün yapılmalı. Sabit klima bunlardan çok daha mantıklı.
Hocam dediğim gibi kiracıyım duvarı delme vs. gibi bir lüksüm yok. Ayrıca sabit klimalar çok daha pahalı o yüzden bunu tercih ediyorum.

Dostum bu ay başı bende Kumtel Juniper KMPAC-7 almıştım 7000btu. Sıcak havayı attığı çıkış borusunu pencereyi açarak aradan veriyorum ona rağmen 1 odayı gayet iyi soğutuyor. Pencereyi delip direk oradan versem daha da iyi iş görür ancak uğraşmak istemedim bu şekilde de çok mutluyum. Bu arada İstanbul'da oturuyorum fena sıcak ve ilaç gibi geldi.
Bende bu modeli almayı düşündüm ancak 4000 TL fiyat farkı var arada o yüzden Kiwi daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim.

Pencereyi delmeye gerek yok bunun için, boşluğu kapatacak strafor vs kesip pencereye sabitleyin, boruyu oradan verirsiniz.

Bahsettiğiniz şartlar altında mobil klima alınabilir ama en azından daha kaliteli bir şey alın. Bunların içinde kompresör var, aynı kalitesiz içten yanmalı motorların çabuk bozulması gibi bunların kompresörleri de çabuk bozulur, uzun kullanıma gelmez.