Evet, forumdaki arkadaşların klasik hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum. Bana göre klasik insanı kendi dünyasına götürür. Sakinleştirir, insanın yaptığı en mükemmel işlerden biridir. Mükemmel bir şeydir kısaca.
Sevmeyen çok şey kaçırıyordur. Ancak klasik müzik say denince "sadece mozart abiğ" cevabı veriyorsanız kendinizi kandırıyorsunuzdur. Klasik müzik sadece mozart değildir.
Çok severim, en çok dinlediğim tür olabilir. Özellikle romantik dönem bestecileri favorimdir.
Chopin ve Liszt'in solo piyano işlerini inanılmaz seviyorum. Chopin'deki duygu, Liszt'deki epiklik çok kendine has. Chopin'in noktürnleri ve sonatları, Liszt'in se Macar rapsodileri favorimdir.
Orkestral anlamda da Beethoven ve Tchaikovsky benim için başta gelir. Beethoven'ın 5 ve 7, Tchaikovsky'nin ise 6. senfonisi, bambaşka bir şey, çok severim.
Çok severim, en çok dinlediğim tür olabilir. Özellikle romantik dönem bestecileri favorimdir.
Chopin ve Liszt'in solo piyano işlerini inanılmaz seviyorum. Chopin'deki duygu, Liszt'deki epiklik çok kendine has. Chopin'in noktürnleri ve sonatları, Liszt'in SE Macar rapsodileri favorimdir.
Orkestral anlamda da Beethoven ve Tchaikovsky benim için başta gelir. Beethoven'ın 5 ve 7, Tchaikovsky'nin ise 6. senfonisi, bambaşka bir şey, çok severim.