em1rr

Uzman
Merhabalar, 15 yaşındayım ve 4-5 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum yani yaklaşık 10 yıldır bilgisayar başındayım. Fakat buna rağmen klavye konusunda kendimi bir türlü geliştiremedim. Yani olmuyor. Klavye tuşlarının yerini vs. Ezbere biliyorum ama bakmadan 10 parmak yazı yazamıyorum. Hızlı yazmak için klavyeye bakarak yazmam lazım. 10 parmak hızlı yazma testi yaptım klavye ve ekrana bakarak. Sonuçlarım bu biliyorum berbat. Kendimi nasıl geliştirebilirim?

(Klavyeye bakarak çok hızlı yazıyorum, fakat tuşların yerini ezbere bilmeme rağmen bakmadan yazamıyorum.)

Dosya Ekleri

• 7_51_259_253_6_44_1.webp
    7_51_259_253_6_44_1.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 72
Açıkçası şu ana kadar buna hiç takılmadım, kendimi nasıl geliştiririm vs. hiç düşüncelere girmedim. Şimdi test yaptım 110 geldi. Bilgisayarda yazı yazdıkça kendiliğinden artıyor bence. Çok kasmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Katip falan olmayacaksan hızlı yazmanın pek de bir önemi yok.

Aynen öyle. Yaptığınız iş hızlı yazmayı gerektirmiyorsa edinmek için uğraşmak gereken bir beceri değil.

Genel olarak klavye tutuş alışkanlığıyla alakalı bir durum. Eliniz klavyeye doğru şekilde konumlanmışsa epey hızlı olabiliyorsunuz. Mesela bende o alışkanlık pek yok, sol elimle yavaş yavaş yazıyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar, 15 yaşındayım ve 4-5 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum yani yaklaşık 10 yıldır bilgisayar başındayım. Fakat buna rağmen klavye konusunda kendimi bir türlü geliştiremedim. Yani olmuyor. Klavye tuşlarının yerini vs. Ezbere biliyorum ama bakmadan 10 parmak yazı yazamıyorum. Hızlı yazmak için klavyeye bakarak yazmam lazım. 10 parmak hızlı yazma testi yaptım klavye ve ekrana bakarak. Sonuçlarım bu biliyorum berbat. Kendimi nasıl geliştirebilirim?

(Klavyeye bakarak çok hızlı yazıyorum, fakat tuşların yerini ezbere bilmeme rağmen bakmadan yazamıyorum.)
Ben 60-70 arası yazıyorum. Sağ elimdeki tuşlara çok hızlı basarken, sol elim biraz daha yavaş kalıyor, özellikle 'küçük' gibi kelimelerde.

Bu klavye hız test olayı belli bir seviyeden sonra önemsiz bence. Klavyeyi kullana kullana zaten kendiliğinden hızımız artıyor. 40-50 seviyeleri en azından yeterli gibi. Çokta kasmamak lazım. Genel olarak diğer arkadaşlarda benim gibi düşünüyormuş zaten.

Günlük kullanım için kötü sayılmaz bu. Sürekli 100 dolaylarında yazıyor olsanız kendinizi boş yere yoruyor olursunuz zaten.

İnternette bir sürü egzersiz yapabileceğin site var, rastgele birine her gün 20-30 dk ayır birkaç ay sonra hızlanırsın.

Ortalama bir hız. Fena değil. Hızlı yazmak istiyor iseniz 10 parmak öğrenme sitelerinden gerçekten gün gün yapmanız lazım o testleri. Sinirlenmemeniz gerek yazamıyorum, parmağım basmıyor, basmakta zorlanıyor falan diye. Çünkü ben de yazamıyordum. Hatta o kadar sinirleniyordum ki yazamıyorum diye. Parmaklar basmıyordu yani o tuşlara. E normal daha önce hiç basmamışlar ki nasıl bassınlar birden 10 parmak :d

Kendinizi yavaş yavaş 10 parmak öğrenmeye doğru yönlendirin. Günde çok değil 40 dakika yapın inanın bana 2 haftada güzel bir seviyeye geleceksiniz. Sinirlenmeyin diyorum ama biliyorum sinirlenmemek elde olmuyor ben de çok sinirlendim. Sinirlendiğini zaman kapatın devam edersiniz sonra. Her şey mümkün efendim.
1780698640105.webp

90 DKS yapıyorum şahsen ve bunun bana günlük hayatta sizin düşündüğünüz kadar bir artısı olmadı. Belli bir hızda yazdıktan sonra o skorun da önemi kalmıyor çok, rahat olun.