Listede gözüme yanlış gelen Razer Logitech ve SteelSeries oldu.

Razer berbat klavye konusunda V4 Pro aldım 1.5 ayda çift tıklama başladı hot swap yok. İade oldu. V4 75 aldım hot swap var 4 ayda çift tıklamaya başladı 100 milyon ömürlü tuşlara sahip olduğu halde. Ayrıca RTINGS de bile uyarı koymuşlar bu konu ile ilgili. Daha v4X almadım ama aynı çift basma onda da var. Çoğu diğer modellerinde hot-swap yok. Optiklerde de farklı sorunları var. Bu markanın iyi kategorisinde bile olmaması lazım.

Logitech. Klavyeleri eski Rus binaları gibi tatsız sevimsiz bir odundan farksız. Hot-swap ısrarla yok. Hiçbir işe yaramaz çift tıklama bu marka dada var. Üstelik fiyatlar aşırı pahalı olması gerektiğinden fazla abartı.

SteelSeries hot-swap olmaması, fiyatlarının absürt pahalı olması yenilikçilik neredeyse 0 ve hala aynı modeller.

Bence bu 3'ü 1 ya da 2 kademe bile düşürülebilir.

Bir diğeri ise Corsair bence iyi kategorisinde olabilirdi. Son yaptığı modeller ülkemizde olmasa da gayet başarılı. Yenilikçi bence iyi bölgesinde olmayı hak ediyor. Vanguard, Vanguard Air, galleon K65 serisi bence üstteki 3 markanın üstünde kalır. Hot-swap olmaları da ekstra güzel. Her türlü multimedya desteği var. Tek sorun fiyatlar yüksek. Üsttekilerde bu konuda ekside ama hiç olmazsa dayanıklı bir marka.

HyperX alloy Rise çok iyi klavye kullandım ve gerçekten kendi dahili Switch'i değil de başka bir Switch takınca klavye acayip değişiyor. İç sönümleyiciler falan çok iyi yapılmış. Tek sıkıntı 100'lük modeli sorunsuz 75 olan kronik sorunlu güncelleme yediği an ngeunityxden direk kilitleniyor kalıyor.

ASUS ise bazı modelleri iyi ancak şu an gereksiz pahalı üstteki şeytan üçlüsünden daha sorunsuz olduğu kesin.

F/P ürünleri hiç yok artık. Yeni çıkan klavyeleri 7 - 10K civarlarında ve o paraya çok daha kaliteli ürünler alınabiliyor.

Hocam o bizlik bir sorun ülkenin gelir seviyesi dolar euro gümrüğü ile alakalı bu adamlar önceden RMA yapıyordu şimdi sağ olsun hükumet bunu da yok etti.

Ne hediye gelebiliyor. Ne de adam sana bozuk malın yenisini gönderebiliyor devlet tek şunu diyor vergisini ver. O yüzden adamların eli kolu bağlandı.

Fiyatlarda dolar euro ve açgözlü satıcılarımızdan kaynaklı İtopya getiriyor. 10kdan aşağı nadiren koyuyor. Tek satıcı olunca böyle. Arada işte Amazon bir iyilik yapıp getirir ve Prime günlerine denk gelirse ancak o zaman alınabiliyor. vs