Yer
İstanbul
2. bir klavye bağlamıştım sisteme. Bunun sürücüsünü Denetim Masası'ndan nasıl kaldırabilirim? Ne diye geçer ismi orada? Yanlışlıkla aktif olan klavyeyi kaldırmasın, ondan çekiniyorum biraz. Hepsi HID uyumlu klavye olarak geçiyor çünkü, farklı gözükmüyor.

Win+X>Aygıt Yöneticisi>Görünüm>Gizli aygıtları göster

Adımlarını yapın daha sonra gizli (geri renkte) olan "gizli" aygıtların özellikler kısmında genellikle daha önce takılmış ama şuan takılı olmayan cihazlar için (Kod 45) yazar, bu cihazları kaldırın daha sonra sistemi yeniden başlatın ve verdiğim kodları CMD'yi yönetici olarak açıp sırası ile yazın:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Şimdi sistemi yeniden başlatın tekrar. Şuan cihazların sorunsuz kaldırılmış olması gerekir.

Son düzenleme:
Win+X>Aygıt Yöneticisi>Görünüm>Gizli aygıtları göster

Adımlarını yapın daha sonra gizli geri renkte olan gizli aygıtların özellikler kısmında genellikle daha önce takılmış ama şu an takılı olmayan cihazlar için (Kod 45) yazar, bu cihazları kaldırın daha sonra sistemi yeniden başlatın ve verdiğim kodları CMD'yi yönetici olarak açıp sırası ile yazın:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Hocam dediğiniz şekilde kod 45 olarak yazanların hepsinin ikonu silik şekilde yani deaktif olarak gözüküyor ve birden fazla var. Bunların hepsini teker teker kaldırmaya gerek var mı, yoksa birini kaldırsamda yeterli mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    198,4 KB · Görüntüleme: 64
Şu an takılı olan klavye de böyle bir sorun yaşamazsınız ama eski cihazı taktığınızda Windows cihazı tanımadığı için çok az delay olabilir. Katkı konusunda sistemde gereksiz sürücü yükü ortadan kalkar ama bu hissedilebilecek bir durum dahi değildir.

Şu an takılı olan klavye de böyle bir sorun yaşamazsınız ama eski cihazı taktığınızda Windows cihazı tanımadığı için çok az delay olabilir. Katkı konusunda sistemde gereksiz sürücü yükü ortadan kalkar ama bu hissedilebilecek bir durum dahi değildir.

Hocam şimdi bu sürücüleri elle sileceğim tamam ama, mesela sonrasında ben bir 2.klavye takıyordum ekstra. Bir ara atıyorum yine o klavyeyi takarsam tekrar driverı kurmayacak mı peki porta takınca? Ne gibir bir gecikme olabilir ki klavyede hocam? Düzelmez mi gecikme sorunu peki?

Ozel bir progam kurmadiysaniz, Windows kendi standart surucusu ile tanidiysa herhangi bir islem yapmaniza gerek yok. Klavyeyi cikartin, restart ettikten sonra zaten herhangi bir sey yuklemez.

Hocam şimdi bu sürücüleri elle sileceğim tamam ama, mesela sonrasında ben bir 2.klavye takıyordum ekstra. Bir ara atıyorum yine o klavyeyi takarsam tekrar driverı kurmayacak mı peki porta takınca? Ne gibir bir gecikme olabilir ki klavyede hocam? Düzelmez mi gecikme sorunu peki?

Driverlar otomatik kurulacaktır sorun olmaz, zaten Windows cihazlar için takıldığında sürücüleri otomatik yükler, cihaz çıkarılınca sürücüyü devre dışı bırakır biz az önce devre dışı bırakılan sürücüleri kaldırdık.

Eski cihazınızı için geri taktığınızda yüksek ihtimalle tanıyacak ve sürücüyü geri yükleyecektir. Sorun olmaz.