sbbo

Yetkin
Yer
Windhelm
Merhaba, Bluetooth'lu klavye aldım. Bağlarken sanırım yanlış tuşa bastım. Sadece sembolleri yazıyor. Q'ya tıkladığımda @ E'ye tıkladığımda € yazıyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Alt tuşunun basılı kaldığını düşünüyorum. Çünkü bir ara kendi kendine @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ yazmaya başladı. Ayrıca masaüstünde olan not defterine sol tık yapınca açması lazımken direkt özellikleri açıyor. Alt + Sol tık yaptığında özellikleri açar. Laptopa bakıyorum fakat alt tuşu takılı değil gibi ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Alt Gr tuşu basılı. Fiziksel olarak öyle değilse üstüne basan zımbırtıdan falan olabilir. Klavye tipine göre fiziksel olarak veri yolunu kesebilirsiniz. PowerToys vb. programlar ile iptal edebilirsiniz ama raw input alan programlar okumaya devam ederse şaşırmayın. Yani oyunlarda e ile yapılan şeyi € ile yapmaya çalışacaksınız ve olmayacak.

Aynı anda hem Alt hem Ctrl basılı kalma ihtimali de var sanırım. İkisi aynı anda basılınca Alt Gr ile olmayan, Ctrl veya Alt ile yapılan kısayollar bana mısın demiyor bende.

Alt Gr tuşu basılı. Fiziksel olarak öyle değilse üstüne basan zımbırtıdan falan olabilir. Klavye tipine göre fiziksel olarak veri yolunu kesebilirsiniz. PowerToys vb. programlar ile iptal edebilirsiniz ama raw input alan programlar okumaya devam ederse şaşırmayın. Yani oyunlarda e ile yapılan şeyi € ile yapmaya çalışacaksınız ve olmayacak.

Aynı anda hem Alt hem Ctrl basılı kalma ihtimali de var sanırım. İkisi aynı anda basılınca Alt Gr ile olmayan, Ctrl veya Alt ile yapılan kısayollar bana mısın demiyor bende.
Alt gr tuşunu söktüm fakat geri takamadım, bilgisayarcıya götürecem artık. Yarım saat takmak için uğraştım, daha da zorlamaya gerek yok.

Sorun alt gr tuşundaymış. Tuşu söktüğüm gibi laptopun şarjı bitmişti ve sorunun düzelip düzelmediğini görememiştim. Bilgisayarcı tuşu taktı ve laptop çalışıyor.

Son düzenleme: