Klima almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4729
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    klima
Alabiliyorsan al gitsin. Kışın soğuk yazın sıcak çalıştırır kullanırsın.

Oturduğum yerde 37 derece hava var kaldığım evde şansıma eski de olsa bir klima var ve yurttan tüm arkadaşlarım sıcaktan kendinden geçerken ben 16 dereceye ayarlayıp buzhanede yaşıyorum.

Klima yerine güçlü bir vantilatör de iş görebilir, klima genel olarak daha masraflı.
Dediğiniz ürünler ortalama 150-200W tüketiyor. Gidip zortelektrik marka alırsanız bu işin 300W kadar yolu var. Elektrik motorunun verimine bağlı. Gidip güçsüz bir vantilatör alırsanız tüketim 100W altında kalır ama anca kendi motorunu soğutur.

Onun yerine 12.000BTU klima düşünelim. A sınıf bir klima ilk 30dk 1500-2000W arası tüketime sahip olacaktır. Ardından bu değer 200-300W'a kadar düşecektir. 1 saat sonra ortam ısısı ideal şartlara gelince havayı sirküle edeceğinden 100W'a kadar düşebilir. Bunu ortalama 30-45dk koruyabilirler. Özellikle Japon grubu klimalar bunu rahatlıkla yapıyor ve ideal koşullar sağlanırsa yazdıklarımdan az tüketiyor.

Şimdi siz gidip 12.000BTU ile soğuyacak yere 9.000BTU klima alırsanız hem elektrik masrafınız fazla olur hem de ürün kısa sürede arıza çıkaracaktır. Kompresör hiç durmadan çalışacağı için her türlü sıkıntı. İnsanımız en doğru ürün yerine en ucuz ürünü aldığından elektrik tüketiminden şikayetçiler. Genelde sıcaklığı da 16 veya 18 dereceye alırlar. Oysa ideal oda koşulları 20-24 derecedir.

3-4 ay yüksek fatura gelmesini bile göze aldım hocam. Bu sıcaklığa dayanamıyorum. Bursa yanıyor şu an.
Hayırlısı olsun bakalım bu arada kaç derece sizin oralar ?

Öncelikle İç Anadolu'dan hepinize sevgiler. Burada bile şu anda Antalya'da gibi hissediyorum. Tek fark terleyebiliyorum.

Klima şu anda sıcak bir şehirde oturmama rağmen yazın şart oluyor. Kıyıyı düşünemiyorum. Zam gelmeden almanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…