Merhaba odamda kullandığım gaming bilgisayarımda, yine odamda bulunan 9000BTU (800W enerji çekiyor) klima devreye girince internetim dalgalanmadan ötürü anlık olarak 5 saniye kesiliyor. Bu sorunu 1 senedir araştırıyorum kendim teknik uzman olduğum için odama ayrı ayrı 2.5'luk hatlar çektim, klimayı ve PC'yi ayırdım. Hatta sigorta kutusunu yeniledim, saate kadar PC'ye özel faz hattı çektim ama sorun düzelmedi. Eskiden yük altında olduğunu zannediyordum fakat yük yokken tarayıcıda klima rölesi her çekince bırakınca WhatsApp Web'in bağlantı kesildi hatası ile anladım. Sonra bilgisayarın Wi-Fi'si ile de aynı ağa bağlandım sorunum windowsda çözüldü. Herhalde network kartı 2.5gbit ile bağlı olduğundan dalgalanmadan etkileniyor. Ama pubg oynarken wifi de bağlı olsa ağ gecikmesi hatası şeklinde sorunum hala devam ediyor. Şimdi bu sorunu kökten çözmek ve RTX 5080 kartımı ATX 3.1 ile beslemek için var olan eski tip FSP 1000W PSU mu değiştireyim diyorum. Bu konuda siz işin uzmanlarından fikir almak isterim.
Not: Aslında sorunumu online UPS ile çözmüştüm ama odada hatta evde çok ses yapınca bende eşimde çok rahatsız olduk iade ettim.
Not 2 : Evimiz eski 3 fazlı altyapı yok, toprak hattı yok. Topraklar nötre bağlı. Daireye gelen kablolar 4 lük küçük yani. O sebeple 2.5 luk pc ye özel bir hattı saate kadar çektim.
Taleplerim;
Uzun araştırmalarım sonucunda birkaç model seçtim ama sizin tavsiyeleriniz önemli;
NZXT C1200 Gold.
NZXT C1500 Gold.
ASUS ROG STRIX 1200 Platinum.
Sistemim:
Not: Aslında sorunumu online UPS ile çözmüştüm ama odada hatta evde çok ses yapınca bende eşimde çok rahatsız olduk iade ettim.
Not 2 : Evimiz eski 3 fazlı altyapı yok, toprak hattı yok. Topraklar nötre bağlı. Daireye gelen kablolar 4 lük küçük yani. O sebeple 2.5 luk pc ye özel bir hattı saate kadar çektim.
Taleplerim;
- Olası faz ve topraktaki ani voltaj dalgalanmalarından etkilenmeyecek, UPS vari az da olsa regulasyonu ve enerji abzorbesi iyi olacak bir PSU.
- Tier A seviyesi bir PSU bakıyorum.
- İleriye dönük en az 1000W üstü, tercihim 1200W veya 1500W bir değere sahip besleme voltajı.
- ASUS ROG hastası olduğumdan, ROG serisi bir ürün almak mutluluk verir ama büyük kayıplar için marka fanlığımdan vazgeçebilirim
. - Bütçe olarak maksimum 10k ile 15k arası bir rakam ayırdım.
- En önemli konu, bulunduğum oda çok sessiz ve sessizlik sevdiğim için, şu coil whine sesinden kurtulmak istiyorum. Yeni 5080 kartımda da benzer bir sorun yaşıyorum. Üst seviye verimlilik taşıyan psularda bu sesin olmadığını okudum. Doğru ise önceliğim bu konu olabilir
.
Uzun araştırmalarım sonucunda birkaç model seçtim ama sizin tavsiyeleriniz önemli;
NZXT C1200 Gold.
NZXT C1500 Gold.
ASUS ROG STRIX 1200 Platinum.
Sistemim:
- İşlemci: Intel 11700K.
- Anakart: ASUS Z590e Gaming.
- Ekran kartı: ASUS TUF 5080.
- RAM: G.Skill Trident Z RGB 32 GB (2x16) 4400 MHz DDR4 CL19 F4-4400C19D-32gtzr RAM.
- Soğutucu: Deep cool AS500 Plus.
- Kasa: Sharkoon TG6.
- PSU: FSP Hydro G PRO 1000W (eski seri ATX 3.0,3.1 veya pciex 5.0 yok)
- Modem: Keenetic titan KN-1811
- İnternet altyapısı: Tursat fiber 1000/125 Mbit.
Son düzenleme: