Yer
LOCAL KFC
Dostlar, babanın inatları ve istememesi dolayısıyla hayatımız boyunca evimizde hiç klima olmadı. O yüzden klimalar hakkında ilgi ve alakam sıfır. Vantilatörle uyuyorum ancak sıcaktan artık ne doğru düzgün uyuyabiliyorum ne de dinlenmiş bir şekilde uyanabiliyorum. Hayatım mahvolmaya ve kişisel hayatıma işlerime zarar vermeye başladı. Sıcaktan ne uyuyabiliyorum ne uyanabiliyorum 2 haftadır evden sokağa çıkamadım düzensizlikten. Arabada kalıyorum bazı geceler klima olduğu için. Bu sebeple artık dayanamayıp bir klima taktıracağım ancak birkaç sorum var.

Klimayı LG'den alacağım. İnverter'i taktıracağım yer de belli. Ancak birkaç kişi, klimacı gelmeden önce elektrikçiye klima için ayrı sigorta hattı çektirmem gerektiğini söyledi. Bunu LG'nin kurulum ekibi yapmıyor mu? Eğer sigorta taktırırsam LG ekibi oraya klima olmaz derse ne yaparım?

Bir de klimayı bizim istediğimiz yere mi takıyorlar, yoksa montaj yapılacak yeri kendileri mi belirliyor? Klimayı alıp dımdızlak ortada kalmak istemiyorum.

LG istememin sebebi bakır boru kullanması. Arkadaşımda 12.000 BTU Beko klima var. 23 dereceye ayarlıyorum ancak doğru düzgün soğutmuyor. Alüminyum kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Bu sebeple LG'den 18.000 BTU bir model almayı düşünüyorum. Normalde TCL VoiX'in alacaktım ancak stok bulamıyorum. Zaten evimde LG ekosistemi varken LG olsun dedim.

Tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa çok mutlu olurum.

En sağlıklı yöntem. Klima için keşif için servis çağırmanız olur. Gelirler nereye inverter takılır nereye klima takılması mantıklı olur belirtirler. Ona göre elektrikçi çağırır ve bağlantı kablosunu çektirirsiniz.

Klimayı genelde istediğiniz yere takarlar ama 3.5 metre(firmadan firmaya değişebilir) falan ücretsiz borunuz var kalanını sizin ödemeniz gerekiyor.

18.000 BTU ise geniş salonlar için gerekli bir miktar. Eğer odanıza alacaksanız 8000 bile yeter.

En sağlıklı yöntem. Klima için keşif için servis çağırmanız olur. Gelirler nereye inverter takılır nereye klima takılması mantıklı olur belirtirler. Ona göre elektrikçi çağırır ve bağlantı kablosunu çektirirsiniz.

Klimayı genelde istediğiniz yere takarlar ama 3.5 metre(firmadan firmaya değişebilir) falan ücretsiz borunuz var kalanını sizin ödemeniz gerekiyor.

18.000 BTU ise geniş salonlar için gerekli bir miktar. Eğer odanıza alacaksanız 8000 bile yeter.
Sağolun hocam. Bana şey dediler eğeer 8000, 12000 alır köklersen motor daha çok yorulur ve çok yakar ama güçlü alırsan ortalara açarsan aynı gücü verip az yakar. Bu doğru mu? O kadar bunaldım ki sıcaktan bütçemin yettiği en yükseği alıp sıyrılmak istiyorum. Sonra yetersiz gelir vb. Riskini almak istemiyorum.

Sağ olun hocam. Bana şey dediler eğeer 8000, 12000 alır köklersen motor daha çok yorulur ve çok yakar ama güçlü alırsan ortalara açarsan aynı gücü verip az yakar. Bu doğru mu? O kadar bunaldım ki sıcaktan bütçemin yettiği en yükseği alıp sıyrılmak istiyorum. Sonra yetersiz gelir vb. riskini almak istemiyorum.

Klima zaten kökleyerek kullanılmaz hem çok yakar hem de insanı hasta eder. Klimanın en sağlıklı kullanımı kişiye bağlı 24-25-26 derecede hatta nem alma modunda çalıştırılmasıdır böylece ortam hem ferah olur hem de hasta edecek kadar soğuk olmaz. Dediğiniz şeyi de hiç duymadım. 30-40 metrekarelik bir salonda 12000 BTU kullanıyorum şu an ve gayet rölantide istediğim soğutmayı sağlıyor. Kendi odamda ise 8000 BTU var o da 5 dakika çalışıp sonra rölantiye geçiyor. Bence 18.000 almayın odanız için.