Klima, monitör tarzı cihazları bağlayacağım. Önceden direkt routera bağlıyordum, bu özelliği yeni gördüm. Bu ağı oluşturup cihazları ona bağlarsam ne olur?
- IoT ağı oluşturduğunuzda, klima ve monitör gibi cihazlar, ana ağınızdan ayrılarak ayrı bir ağda çalışır. Bu durumda bazı yararlar ve dikkate almanız gereken noktalar ortaya çıkabilir:
1.
Güvenlik: IoT cihazlarınızı ana ağdan ayırarak, ağınızın güvenliğini artırabilirsiniz. Eğer IoT cihazlardan biri bir güvenlik açığına sahip olursa, ana ağınıza erişimi engellemiş olursunuz.
2.
Ağ Trafiği Yönetimi: IoT ağınız, yalnızca yazılımların ve cihazların çalışması için gereken trafikle sınırlı kalır. Bu, ana ağınızda daha yüksek hızlar ve daha az gecikme sağlayabilir.
3.
Kolay Yönetim: IoT cihazları, genellikle mobil uygulamalar veya web arayüzleri üzerinden daha kolay yönetilebilir. Ayrı bir ağ, bu yönetime daha fazla kolaylık sunabilir.
4.
Performans: Bu cihazların sürekli internet bağlantısına ihtiyacı olabilir. IoT ağı, bu cihazların performansını artırır ve bağlantı kalitesini artırabilir.
5.
Uyumluluk Sorunları: Bazı eski cihazlar için uyumluluk sorunları meydana gelebilir. Cihazlarınızın yeni ağ yapısına uygun olup olmadığını kontrol edin.
- Sonuç olarak, cihazları ayrı bir IoT ağına bağlamak, ağ güvenliğini artırabilir ve yönetimini kolaylaştırabilir. Ancak, her cihazın ağ yapılandırmasını destekleyeceğinden emin olmalısınız. Cihazların teknik detaylarını ve uyumluluk durumlarını kontrol etmek için ek bilgi edinebilirsiniz.