Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

babarış

Uzman
  • Anakart: PEGATRON
  • İşlemci: İ5-2400
  • Ekran Kartı: GT-1030
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Arkadaşlar bu hatayı güvenli modda almıyorum. Sanırım kurulu bir sürücüyle alakalı. Büyük ihtimalle normal modda çalışan ama güvenli modda çalışmayan bir sürücü sorun çıkarıyor. Minidump linki aşağıdadır. Ne olduğunu anlamama yardım ederseniz sevinirim.

Çözüm
En başta bu sistemle Windows 10 kullanabiliyordum sıkıntısız. Sonra donanımsal bir problem oldu RAM'ler ve anakart değişti. Windows 7'ye geçiş yaptım. En son tekrar Windows 10 yükledim ve bu noktaya geldi.

2 ihtimal sunuyorum sana; işlemcide sıkıntı olma ihtimali ya da Windows sürümü problemi. Yakın bir zamanda temiz kurulum yaptım dedin, o halde bir de Win 8 ya da 7 sürümlerine dönüp o şekilde bu sistemi kontrol et. Sorun devam ettiği takdirde işlemci tarafından bir servise götürmen gerekiyor.
Sıkıntı yok bunlarda ya. Ben de merak ettim, ne garip bir sorun bu :D
Bir arkadaş chipset sürücülerinden falan bahsetmişti ama anakart biraz değişik olduğundan uğraşmadık. Acaba böyle hiç düşünmediğimiz bir şey mi? Her neyse işlemciyle bir ilgisi var ama anlamadım çünkü aynı işlemciyle uzun bir süre Windows 10 kullandım açıkçası.

Sıkıntı yok bunlarda ya ben de merak ettim ne garip bir sorun bu :D
Bilgisayar mühendisliği yüksek lisans sorusu gibi oldu bu. Konuyu çözersek derslerde gösterilmeli bence :D

MSConfig'de bu ayar var acaba ilgisi var mı ki?

Bu bilgisayar beni iki ay götürse yeter. İki ay sonra sınava gireceğimi sonra da değiştireceğim zaten ancak bu iki aylık sürede sıkıntı çıkarmaması lazım. Sadece YouTube için kullanıyorum sorun çıkaracağı tuttu.

Dosya Ekleri

• IMG_20240417_203310_109.webp
    IMG_20240417_203310_109.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
@bicy önerileriniz doğrultusunda Windows 8.1 kurdum hem CPU kullanımı %100'den %10-20'lere indi hem de hiç mavi ekran yemedim. USB alıcısını bağlayıp interneti kullanmama rağmen. Gayet akıcı çalışıyor Windows. Başta minidump dosyalarını tek tek inceleyip emek ve zaman ayırarak yardımcı olmak için her şeyi yapan @bicy'e ardından birçok önemli kısımda nokta atışı bilgiler vererek çözümü hızlandıran @99'a teşekkür ediyorum. İkiniz de çok yardımcı oldunuz. Siz olmasanız bu işin içinden çıkamazdım ve belki de hem para hem de zaman kaybederdim. Tekrardan ikinize de teşekkürlerimi sunuyorum.

Son bir soruyla bu konunun bir daha açılmamak üzere kapanmasını istiyorum. Şu an hiç hata almadan gayet hızlı çalışıyor Windows. Windows Update'de ise bir sürü güncelleme görünüyor. Yaklaşık iki ay sonra 10 yıllık bu sistemimle vedalaşacağım ancak bu iki ay içinde önemli olan bir daha küçük büyük hiçbir hatayla karşılaşmamam çünkü zaten sınavdan ayıracak vaktim yok. Son sorum bu güncellemeleri yüklemem mi daha iyi yüklemeden bıraksam mı daha iyi? Güncellemeler sorun çıkarabilir mi? eğer güncellemeler sorun çıkarırsa hiç değmez uğraşmaya diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240418_011914_444.webp
    IMG_20240418_011914_444.webp
    111,3 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20240418_011901_007.webp
    IMG_20240418_011901_007.webp
    126,9 KB · Görüntüleme: 72