- 26100.7019 derlemesiyle birlikte Microsoft, clip tabanlı KMS lisans geçiş işlevini tamamen kullanımdan kaldırdı. Bu nedenle KMS38 artık çalışmıyor. Ayrıntılı bilgi.
- KMS38 artık MAS betiğinden kaldırılmıştır. Kullanıcılara bunun yerine HWID veya TSforge etkinleştirmesini kullanmaları tavsiye edilir.
- Yine de eski Windows sürümlerinde kullanmak veya arşiv amaçlı saklamak istiyorsanız, betiği buradan indirebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?duranforreal
Üstün
HWID zaten en önerilen değil mi? Ben bir kere KMS yapmıştım, o da pek güven vermemişti.
- Makaleler
- 3
KMS şirketler içinde mi kalktı?
Ömer_Yeter
Yetkin
Çalışan güncel sürüm için:
- 26100.7019 derlemesiyle birlikte Microsoft, clip tabanlı KMS lisans geçiş işlevini tamamen kullanımdan kaldırdı. Bu nedenle KMS38 artık çalışmıyor. Ayrıntılı bilgi.
- KMS38 artık MAS betiğinden kaldırılmıştır. Kullanıcılara bunun yerine HWID veya TSforge etkinleştirmesini kullanmaları tavsiye edilir.
- Yine de eski Windows sürümlerinde kullanmak veya arşiv amaçlı saklamak istiyorsanız, betiği buradan indirebilirsiniz.
Hocam. Benim bildiğim "KMS" olan her şeyi Microsoft, desteğinin çekmişti.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Evet, HWID tavsiye edilen ana yöntemdi.HWID zaten en önerilen değil mi? Ben bir kere KMS yapmıştım, o da pek güven vermemişti.
KMS, şirketler için her makinenin ayrı ayrı değil de tek bir sunucuya bağlanarak topluca etkinleştirilmesini sağlayan bir protokoldür. Genel olarak cihaz başı 180 günlük bir etkinleştirme süresi sunar. Eğer cihazın sunucuya olan bağlantısı kesilirse ilgili cihaz 180 gün boyunca yeniden etkinleştirme istemeyecektir. KMS38 ise bu protokolde olan açıkları kullanarak 180 gün yerine, 2038 yılına kadar olan süre boyunca etkinleştirmenin bozulmamasını sağlar.
Yaktım çıranı Torvalds (!)
Kaldırılmasının nedeni suistimal edilerek korsan etkinleştirme için de kullanılabiliyor olması değil, en fazla 2038 yılına kadar etkinleştirme sağlıyor olması ile alakalı. 32 bit döneminden kalan ne kadar şey var ise Windows 11'in çıkışı ile bitmiş olan x86 desteği eşliğinde 5 yıl sonra ancak kaldırmayı aklına getirmiş Microsoft.