yekaya

Becerikli
Merhaba dostlar,

KN-1012 modemime geçenlerde MA5671a SFP takmıştım. Hiçbir ayar yapmadan SFP'ye internete bağlandım ama dalgalanma mı oluyor artık anlamadım bufferbloat download +0 geliyor, upload ise +70'lerde. Oyunlarda sesli sohbetlerde ara sıra düşüyorum. SFP'yi çıkarıp eski ONT cihazımı denedim, sonuç aynıydı. Sizce router kaynaklı mı? @Recep Baltaş ve @Majdev sizin de görüşlerinizi almak isterim, saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet servis sağlayıcısı kim?

Benim Turkcell SuperOnline FTTH altyapıda 1000 Mbps pakette Keenetic Hero ve Huawei MA5671A GPON SFP ile aldığım sonuçlardan biri buydu.

1760390331539.webp

Hocam altyapı GigaFiber hız 1000 Mbps isp'nin verdiği ont cihazıda bu Zyxel PMG1005-T20B
Testi kablolu mu yapıyorsunuz? Benim adresimde GigaFiber var ama orada değilim şu sıralar. Orada kullandığım modem Keenetic Hero ve ONT ise ZTE ZXHN F601. Daha Huawei SFP kurulumunu yapmadım. Yanlış hatırlamıyorsam 8ms unloaded, 7ms download, 6ms upload gibi bir sonuç alıyordum.

Hiçbir ayar yapmadım dediniz. Keenetic arayüzünden IntelliQoS sekmesine göz atın ve iki ayarı da açın. Kategorilere sıralarken en tepeye Other koyun. Gerisi size kalmış. Burada daha çok bilgi var.

Ben IntelliQoS sayesinde 7-8ms alıyordum. Şahsen o bile bana fazla geliyor. TT altyapıda 100 Mbps TurkNet ile 0ms görünce şımardım.

Testi kablolu mu yapıyorsunuz? Benim adresimde GigaFiber var ama orada değilim şu sıralar. Orada kullandığım modem Keenetic Hero ve ONT ise ZTE Zxhn F601. daha Huawei SFP kurulumunu yapmadım. Yanlış hatırlamıyorsam 8ms unloaded, 7ms download, 6ms upload gibi bir sonuç alıyordum.

Hiçbir ayar yapmadım dediniz. Keenetic arayüzünden ıntelliqos sekmesine göz atın ve iki ayarı da açın. Kategorilere sıralarken en tepeye other koyun. Gerisi size kalmış. Burada daha çok bilgi var.

Ben ıntelliqos sayesinde 7-8ms alıyordum. Şahsen o bile bana fazla geliyor. TT altyapıda 100 Mbps TurkNet ile 0ms görünce şımardım.

Testi kablolu yapıyorum ayar yapmadığım SFP normalde içine ONT bilgileri girilmesi lazım ben girdiğim zaman olmuyordu boş bıraktığım zaman oluyordu herhalde diğer ISP'ler için lazımdır orijinal Firmware'ı atmayı denerim majdev diye birisinin yaptığı yazılımı atmıştım Recep Baltaş'ın rehberine bakıpta yapmıştım QoS'de bir şey değiştirmedi açık kapalı fark etmedi.