Anakartta ayri bir yerde oldugunu hic gormedim, olsaydi da coktan fark edilirdi diye dusunuyorum. Yuksek ihtimal SoC icinde veya yakininda bir yerde. Bu yuzden neredeyse gorunmez diyebilirim.

Yazilimsal olarak 0x0 yapsaniz bile sadece custom bootloader veya kernel ile falan olur ve telefon fabrika ayarlarina dondugunde sayac hala 0x1 gozukmeye devam eder. Buna ek olarak siz yazilimsal olarak saklasaniz bile sigorta coktan yanmis oluyor ve Samsung'un bunu gorme yolu olabilir, bilemiyoruz...
Bu soruyu sormamın sebebi diğer forumlardan bir tanesinde adam SM-T380 modelinde aboot.mbn dosyasının HEX editor ile bu değeri değişmez yaptığı için sormak istedim. Çok teşekkür ederim tekrardan :D

Dosya Ekleri

• reset1.webp
    reset1.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 121
  • reset.webp
    reset.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 126
Bahsi gecen ''aboot.mbn'' dosyasi, Android'i boot eden bootloader. Ondan once gecilmesi gereken bootloader stage'leri de var, o aradayken bu aboot.mbn dosyasi orijinali ile degistirilebilir belki. Knox gibi derin bir onlemin bu kadar basit bir dosya mudahalesine kayitsiz kalacagini sanmiyorum, zira siz bu duzenlemeyi yaptiginizda dosyasinin hash degerini bozuyorsunuz.

Bunlari da gectim, onceki dedigim gecerli. Garantide her turlu belli olacaktir.