Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Cihaz
OPPO A16
Oppo A16 telefonumun ekranı su almıştı ve bozulmuştu. Belsa Plaza'da Borsa Elektroniğ'e yaptırdık ekran hem tam yapışmadı, hem de ekran biraz yukarı doğru kasıktı, zaten tekrar çatladı hafif bir baskıda. Ve bir hata daha ekran açıldıkça ışık girdi ışık sensörüne ışığı otomatik kullanamadım, yakınlık sensörü kulağa götürünce telefonu ekran kapanması lazım kapanması ama kapanmıyordu, zamanla çatlakken kullanınca iyice ekran likiti aktı ve kullanılmaz hale geldi. İyi yapıyor dediğiniz tamirci telefon bayiisi varsa söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oppo A16 telefonumun ekranı su almıştı ve bozulmuştu. Belsa Plaza'da borsa elektroniğ'e yaptırdık ekran hem tam yapışmadı, hem de ekran biraz yukarı doğru kasıktı, zaten tekrar çatladı hafif bir baskıda. Ve bir hata daha ekran açıldıkça ışık girdi ışık sensörüne ışığı otomatik kullanamadım, yakınlık sensörü kulağa götürünce telefonu ekran kapanması lazım kapanması ama kapanmıyordu, zamanla çatlakken kullanınca iyice ekran likiti aktı ve kullanılmaz hale geldi. İyi yapıyor dediğiniz tamirci telefon bayiisi varsa söyleyebilir misiniz?

Yapan nasıl yaptı bilmem ancak kısa bir bilgi vereyim. Oppo'larda kronik bir arıza var. Ekranın gövdeye oturduğu çita diğer Android cihazlara oranla çok incedir. Bu bazı Xiaomi'lerde de böyle. O yüzden ufak darbelerde bile ekran hafiften aralanmaya başlar. Fazla yapıştırıcı dökemezsin çünkü bu sefer altta sarılık oluşur ve daha fazla dökersen dokunmatik saçmalamaya başlar. İkinci olarak darbe aldığı zaman kasa bütünlüğü bozulur. Bir yere kadar ekranın oturmasında problem olmuyor ancak esneme payını kaybettiği için küçük hasarları fazlaca hissediyor ve kırılıyor. Oppo kullanıcısı olarak bu bilgileri bilin istedim. Kocaeli'nde yaşamadığım için öneri veremem. Sakarya'ya yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Yapan nasıl yaptı bilmem ancak kısa bir bilgi vereyim. Oppo'larda kronik bir arıza var. Ekranın gövdeye oturduğu çita diğer Android cihazlara oranla çok incedir. Bu bazı Xiaomi'lerde de böyle. O yüzden ufak darbelerde bile ekran hafiften aralanmaya başlar. Fazla yapıştırıcı dökemezsin çünkü bu sefer altta sarılık oluşur ve daha fazla dökersen dokunmatik saçmalamaya başlar. İkinci olarak darbe aldığı zaman kasa bütünlüğü bozulur. Bir yere kadar ekranın oturmasında problem olmuyor ancak esneme payını kaybettiği için küçük hasarları fazlaca hissediyor ve kırılıyor. Oppo kullanıcısı olarak bu bilgileri bilin istedim. Kocaeli'nde yaşamadığım için öneri veremem. Sakarya'ya yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bu sorunu ben de fark ettim çünkü Oppo A16 cihazımı 2 kere ekran değişimine götürdüm son yapılan iyi oldu sadece ama onda bile ekran hafif dışta gibi görünüyor sadece bu modelle alakalı galiba, kuzenimde de Samsung A04s vardı ama Karasu'da götürdüğü herhangi bir tamirci gayet güzel yapıştırmış ekranı hiç taşma veya yapışmama sorunu olmadı. Oppo A16'da ise durum kötü ekranı yaptırdıktan 1 gün sonra, bilirsiniz ya tüplü ekranları (CRT ekranlar) bu ekranlar gibi üst tarafı parlama yapmaya başladı sanki sürekli açılıp kapanır gibi tekrar götürdüm tamirciye üretim hatası olduğunu ve ücretsiz değişeceğini söyledi tekrar ekran takıldı bu sefer güzel oldu ama kenardan sanki yapıştırıcı biraz taşmış gibi oldu çünkü dediğiniz gibi Oppo cihaz ekranları dediğiniz gibi çok ince.
Siz ne önerirsiniz bu telefonu 9 yaşındaki kardeşim kullanacak, bu telefonu sağlamken satsam mı yoksa gittiği yere kadar kullansa mı?
Küçük çocuğun elinde böyle ince çerçeve bir ekran çok dayanmaz gibime geldi, her ne kadar bakımlı kullansa da?
Yerine ne önerirsiniz satsak bile dayanıklı orta işlemcili bir telefon, PUBG 45 FPS açsa yeter gibisinden?
Marka tercihimiz bundan sonra sadece Samsung.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bu sorunu ben de fark ettim çünkü Oppo A16 cihazımı 2 kere ekran değişimine götürdüm son yapılan iyi oldu sadece ama onda bile ekran hafif dışta gibi görünüyor sadece bu modelle alakalı galiba, kuzenimde de Samsung A04s vardı ama Karasu'da götürdüğü herhangi bir tamirci gayet güzel yapıştırmış ekranı hiç taşma veya yapışmama sorunu olmadı. Oppo A16'da ise durum kötü ekranı yaptırdıktan 1 gün sonra, bilirsiniz ya tüplü ekranları (CRT ekranlar) bu ekranlar gibi üst tarafı parlama yapmaya başladı sanki sürekli açılıp kapanır gibi tekrar götürdüm tamirciye üretim hatası olduğunu ve ücretsiz değişeceğini söyledi tekrar ekran takıldı bu sefer güzel oldu ama kenardan sanki yapıştırıcı biraz taşmış gibi oldu çünkü dediğiniz gibi Oppo cihaz ekranları dediğiniz gibi çok ince.
Siz ne önerirsiniz bu telefonu 9 yaşındaki kardeşim kullanacak, bu telefonu sağlamken satsam mı yoksa gittiği yere kadar kullansa mı?
Küçük çocuğun elinde böyle ince çerçeve bir ekran çok dayanmaz gibime geldi, her ne kadar bakımlı kullansa da?
Yerine ne önerirsiniz satsak bile dayanıklı orta işlemcili bir telefon, PUBG 45 FPS açsa yeter gibisinden?
Marka tercihimiz bundan sonra sadece Samsung.

Dediğim gibi, Oppo'larda gövdedeki çıta diğerlerine göre incedir. Ufak darbelerde dahi ekranın yerinden çıkma gibi sorunlar kronik olarak her modelde var. Sonradan takılan ekranda bunların olma sorunu çok daha yüksek çünkü hiç kimse o ekranı oraya orijinal gibi yapıştıramaz. Mümkün değil. Ayrıca Oppo'larda ekran kırılacak kadar darbe alan cihazın kasa bütünlüğü tam olması mümkün değil. Ben henüz görmedim. O yüzden takılan ekran da gövdeye birebir oturamayacağı için esneme payı düşer ve kırılma ihtimali de artar. Çocuğun eline verilecek bir telefon değil. Hangi model alırsınız bilmem ancak alacağınız cihazın ekranı LCD ve ucuz olmasını dikkate alınız. Samsung dışarıya orijinal ekranını verir. Orijinal ekranları da en ucuz 2500 TL'ye değişimi yapılır. Yan sanayileri 1000'den başlayacaktır.