byderdo

Uzman
Merhaba,
Bundan 1 ay önce bir kod yazıyordum Gemini Pro ile. Önceden yazdıgı kodu unutan bir yapay zeka ile program yapmaya çalışıyordum cari gelir gider ve konteyner takip kendim için.
Fakat Gemini az önce gün boyunca aynı kodu yazıdırıyor, sürekli bana kod atıyor. Kodu giriyorum bakıyorum design boş kalıyor. Sonra tekrar text label yerleştiriyorum gene aynı, gene aynı.
Bana kod için yazılmış yapay zeka önerisi yapabilecek var mı?
Fotoğrafta geliştirmek üzere olduğum program var, fotoğrafta gözüktüğü gibi cari takibe bastığımda 2'nci fotoğraftaki ekran geliyor. Ben bunu daha önce düzenlemiştim çok güzel yapmıştım, sonra kod verdi Gemini Pro ve güzelim görüntüyü, bozdu keyfim kaçtı.

1770313412615.webp

1770313493463.webp

Hocam Gemini Antigravity ile kullanınca daha iyi çalışıyor, yani eğer kendinizi Vibe Coding'e adamak isterseniz IDE olarak Google Antigravity, yapay zeka olarak yüklü gelen yapay zekaların birini kullanabilirsiniz.

En iyisi mi chat süresi ne kadar sınırsız mı?
Hayır sınırsız değil, ne kadar uzun kod yazarsa o kadar kısa sürede limitiniz bitiyor ve neredeyle tüm kodları SPA (Single Page Application) gibi yazdığı için iskelet (ilk kod) ve birkaç revizyon sonrası limitiniz bitecektir. Pek verimli olacağını sanmam.

IDE olarak Rust GPUI ile yazılan Zed'i kullanın (eğer Electron tabanlı öneri isterseniz de Google Antigravity).

Yapay zeka olarak Claude'in modelleri iyi deniyor.

Hocam Gemini antigravity ile kullanınca daha iyi çalışıyor, yani eğer kendinizi vibe Coding'e adamak isterseniz IDE olarak Google antigravity, yapay zeka olarak yüklü gelen yapay zekaların birini kullanabilirsiniz.

IDE olarak Rust GPU'ı ile yazılan Zed'i kullanın (eğer electron tabanlı öneri isterseniz de Google antigravity).

Yapay zeka olarak Claude'in modelleri iyi deniyor.

Şöyle ki kod yazmayı bilmediğim için Gemini yazıyor kodu ama bana sınırsız lazım çünkü ekleme ve detaylandırmam gerekiyor ki bir daha uğraşmıyayım yani bu uygulamayı cari gelir gider takip iş modülü olarak kendim kullanacağım işim için. Claude sınırlı olduğu için problem yaşatır bana.

Şöyle ki kod yazmayı bilmediğim için Gemini yazıyor kodu ama bana sınırsız lazım çünkü ekleme ve detaylandırmam gerekiyor ki bir daha uğraşmıyayım yani bu uygulamayı cari gelir gider takip iş modülü olarak kendim kullanacağım işim için. Claude sınırlı olduğu için problem yaşatır bana.
Ollama'yı indirip oradan örneğin Qwen'in modellerini de çalıştırıp IDE'nizde de çalıştırabilirsiniz.