Kodlama yapmak için hangi uygulama indirilmeli?

Bunlarada bakabilirsin.

Ayrıca, ne tarz oyun? Uygulama için Python'da güzeldir.
Platform o anlama gelmiyor. Platform, mobil mi masaüstü mü anlamına geliyor. Ya da en azından ben onu sordum.

Masaüstü olacak hocam. Oyunda böyle gezebildiğimiz yerler olacak o yerleri gezeceğiz en azından ilk oyunum bu olsun.

Yada şöyle söyleyim: Aklınızda bir proje var diyelim. Bu proje ile ilgili önceden yapılmış uygulamalara, projelere bakınız. Neyi kullanarak yapmışlar, anlayın. Sonrasında biraz kafanızda senaryo oluşur. Oyun için oyun motoru da lazım. Oyun geliştirme hakkında pek bilgim olmadığı için bu oyun motorlarını pek bilmiyorum. Kendiniz geliştirmeniz de mümkün ama kolay değil.

Minecraft ama izleyici modu. (bloklar Minecraft'taki gibi olmayacak.)

Python ile de yapabilirsin, başka programlama dilleri ile de. Benim tavsiyem, bir programlama diline karar kılıp başla. Python ile çok grafiksel bir oyun yapamazsın diye biliyorum, ama bir Minecraft falan yapabilirsin diye biliyorum.

Videoyu örnek amaçlı attım, bu arada. Direkt bu videoyla başlamanızı önermem, ki zaten İngilizce Udemy'de, BTK'de, YouTube'de falan kurslar vardır. Bunlardan çalışabilirsiniz. Önce bir programlama dilini öğrenin, sonra o programlama dili yetersiz gelirse, yapmak istediğiniz proje için başka programlama dillerini de öğrenirsiniz.

Son düzenleme:
Oyun yapacaksan eğer Unity ne araştır. Unreal Engine önermiyorum çünkü kafan çok karışacakmış gibi hisettim. Unity ile rahatça istediğin oyunları yaparsın. Unity ile oyun yapmak için ise C# öğrenmen gerekiyor.

Geri
Yukarı Alt