Kodsuz oyun yapın: Gdevelop added Codex

gustavo 6

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Merhaba,

Belirli bir süredir kendi projelerimde kullandığım GDevelop for Codex aracını artık herkesle paylaşmaya karar verdim.

GDevelop for Codex, GDevelop’un yapay zekâ bölümünü yerel Codex bağlantısıyla kullanmanızı sağlayan deneysel bir topluluk sürümüdür. Amacım, özellikle event sistemi veya kodlama konusunda deneyimi olmayan kişilerin oyun fikirlerini daha kolay hayata geçirebilmesini sağlamak.

Araca yapmak istediğiniz oyunu veya değişikliği doğal bir dille anlatabilirsiniz. Yapay zekâ projenizi inceleyerek sahneler, nesneler, davranışlar, değişkenler ve eventler üzerinde işlem yapabilir. Örneğin yeni bir karakter oluşturmasını, karaktere hareket davranışı eklemesini, bir düşman sistemi hazırlamasını veya mevcut oyun mekaniğinizdeki hataları düzeltmesini isteyebilirsiniz.

Bu sayede eventlerle ve kodlarla tek tek uğraşmadan oyun prototipleri oluşturabilirsiniz. Elbette araç yalnızca yeni başlayanlar için değil. Zaten bir oyun geliştiriyorsanız tekrar eden işlemleri hızlandırmak, mevcut eventleri inceletmek, yeni mekanikler eklemek ve proje üzerinde daha hızlı denemeler yapmak için de kullanılabilir.

İndirme linki:https://crab123.itch.io/codexforgdevelop

GDevelop hakkında bilgim yok ama 3D bir oyun yapabilir miyiz?

Bunlarla böyle bu sektör gelişmez Yıllardır aynı terane yok kod yazmayayım yok hikayeyi AI yazsın Shaderleri oyun motorunun içindekini kullanayım bu kafayla olduğumuz yerde sayarız. Program güzel olabilir insana mutlaka bir şeyler katabilir ama "Oyun yapma" mevzusundan uzak tutmak en iyisidir. Kişisel hobi olarak çalışmalar olabilir satış değeri olan oyun yapılmaz.

Ben en azından kendim kullanırken ya bazı hatları çözmesi çok zor oluyor, onlarda kullanıyorum ya da boilerplate tekrarlayan işlerde kullanıyorum ama her şeyde bence de kullanılmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…