5

5124

Ziyaretçi
Herkese selam;

Uzun zamandır aklımda olan projeyi hayata geçirdim. Büyük bir hırs ve hevesle başlamış olduğum bu projeye siz değerli Techolay üyeleri ve yöneticilerini davet etmek isterim. YouTube kanalımda aslında her gün farklı farklı içerikler paylaşmayı hedefledim. Euro Truck Simulator 2 videoları olsun, veya diğer simulasyon oyunları olsun, her gün kanalı aktif tutarak içerik üretmeye karar verdim. Sistemim orta seviye olduğu için çok fazla açıkçası üst seviye oyunları doğal olarak hem ekran kartından ve işlemciden dolayı oynayamasamda, sistemimin kaldırabileceği düzeyde oyunların videolarını çekip paylaşmaya karar verdim. İleri zamanlarda bütçem müsait olduğu takdirde güzel bir sistem toplayıp sonradan üst seviye oyunların videolarını çekip paylaşım yapabilirim. Aslında hep derler ilkler her zaman güzeldir diye ama umarım inşallah güzeldir. Siz değerli üyelerin hem öneri yorumlarına ve kanalın gelişmesi içinde önerilerinize her zaman açığım. Ve bu önerileri teker teker notuma ekliyor olacağım. Bu kanal sadece oyun odaklı olacaktır. Bazı videolarda kendi sesimi kaydedebilirim, bazen kaydedemeyebilirim; bunun için mikrofonumun kalitesi biraz iyi değil. Sesimi test ettim, bayağı cızırtılı geliyor. Bir tane videomu sesli olarak ekledim, onu da CapCut aracılığı ile arka plandaki sesleri biraz temizledim. Kanal biraz büyüdüğü zaman baktım gelişme var, hemen bir Web Kamerası alıp bir de kaliteli bir mikrofonlu kulaklık satın alacağım. Şu anlık böyle yapmaya karar verdim. Destekleriniz benim için çok önemli kanal linkimi aşağıya bırakıyorum isteyen arkadaşlar destek amaçlı abone olabilir. Şimdiden teşekkür ederim. :)

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam;

Uzun zamandır aklımda olan projeyi hayata geçirdim. Büyük bir hırs ve hevesle başlamış olduğum bu projeye siz değerli Techolay üyeleri ve yöneticilerini davet etmek isterim. YouTube kanalımda aslında her gün farklı farklı içerikler paylaşmayı hedefledim. Euro Truck Simulator 2 videoları olsun, veya diğer simulasyon oyunları olsun, her gün kanalı aktif tutarak içerik üretmeye karar verdim. Sistemim orta seviye olduğu için çok fazla açıkçası üst seviye oyunları doğal olarak hem ekran kartından ve işlemciden dolayı oynayamasamda, sistemimin kaldırabileceği düzeyde oyunların videolarını çekip paylaşmaya karar verdim. İleri zamanlarda bütçem müsait olduğu takdirde güzel bir sistem toplayıp sonradan üst seviye oyunların videolarını çekip paylaşım yapabilirim. Aslında hep derler ilkler her zaman güzeldir diye ama umarım inşallah güzeldir. Siz değerli üyelerin hem öneri yorumlarına ve kanalın gelişmesi içinde önerilerinize her zaman açığım. Ve bu önerileri teker teker notuma ekliyor olacağım. Bu kanal sadece oyun odaklı olacaktır. Bazı videolarda kendi sesimi kaydedebilirim, bazen kaydedemeyebilirim; bunun için mikrofonumun kalitesi biraz iyi değil. Sesimi test ettim, bayağı cızırtılı geliyor. Bir tane videomu sesli olarak ekledim, onu da CapCut aracılığı ile arka plandaki sesleri biraz temizledim. Kanal biraz büyüdüğü zaman baktım gelişme var, hemen bir web kamerası alıp bir de kaliteli bir mikrofonlu kulaklık satın alacağım. Şu anlık böyle yapmaya karar verdim. Destekleriniz benim için çok önemli kanal linkimi aşağıya bırakıyorum isteyen arkadaşlar destek amaçlı abone olabilir. Şimdiden teşekkür ederim. :)

Saygılarımla.

Projeniz gayet güzel yazının tamamanı okuyamadım dikkat dağınıklığımdan dolayı ama videolara göz attım arkada hafif rahatlatıcı bir müzik olabilir videoya göre onun dışında videolara kapak fotoğrafıda yapabilirseniz hoş olur bence emeğinize sağlık umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Dostum sana tavsiyem kanalın adını, görselini değiştirmenle başlamandır. Ayrıca videolarına kapak yaparak yükle ve güzel bir intro'da yerleştir.

Tavsiyem video edit işini de biraz geliştir, nasıl dikkat çekici şeyler ekleyeceğini öğren ve ilk başta söylediğim ilk iki şeyi mutlaka yap.

Dostum sana tavsiyem kanalın adını, görselini değiştirmenle başlamandır. Ayrıca videolarına kapak yaparak yükle ve güzel bir Intro'da yerleştir.

Tavsiyem video edit işini de biraz geliştir, nasıl dikkat çekici şeyler ekleyeceğini öğren ve ilk başta söylediğim ilk iki şeyi mutlaka yap.

Bir günüm araştırmak ile geçiyor hocam, tavsiyenizi not aldım. Teşekkürler kanal adını zaten değiştireceğimde aslında biraz da güzel bir isim düşünüyorum ne koysam diye. Edit programı olarak CapCut kullanıyorum, programı aslında biraz yaladım yuttum diyebilirim. Kapak ve İntro'yu kesinlikle düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz için. :)

Lets play videoları artık izlenmiyor çok ekstra bir şey yapmıyorsan ki sen üstüne ilgi çekmeyen başlık ve ilgi çekmeyen kapak yapmışsın. Yanlış anlama sadece gördüğüm kötü yanları söylüyorum. Bunları düzeltip eğlenceli sohbetin olursa gelişme ihtimalin var. Ayrıca videonun eğlenceli bir anını shorts'a atabilirsin.

Şu soruyu sormak da çok önemli "Ben bu videoya tıklayıp izler miydim?"

Lets play videoları artık izlenmiyor çok ekstra bir şey yapmıyorsan ki sen üstüne ilgi çekmeyen başlık ve ilgi çekmeyen kapak yapmışsın. Yanlış anlama sadece gördüğüm kötü yanları söylüyorum. Bunları düzeltip eğlenceli sohbetin olursa gelişme ihtimalin var. Ayrıca videonun eğlenceli bir anını Shorts'a atabilirsin.

Şu soruyu sormak da çok önemli "Ben bu videoya tıklayıp izler miydim?"

Dediğim gibi; sesimi kaydetmem için iyi bir mikrofona ihtiyacım var, şu anlık sadece Let's Play videoları çekip paylaşıyorum. Yani aslında bir nevi Gameplay videosu diyebilirim. Çoğu insan Gameplay videosu paylaşıyor, asıl olan benim bu dikkatimi çekti. Kanal adını ve logosunu düzenledim bundan sonra bu şekilde kalacak. Shorts videosu elbet paylaşacağım. Yorumunuz için teşekkürler.

Çevremde de böyle kişiler var. Yıl sanki 2010-2017 arasıymış gibi oyun içerikleri çekiyor hatta kendi tarzlarına göre. Lakin çok mantıksız, hiç anlayamıyorum. Hani "keşfedilirim belki" diye bir ihtimalle kanalı açmış olabilirsin ama bu eskidendi. Mesela şuan da eskiden tutmuş, çok izlenenler oyun kanalları bile çoğu kapanmadı mı? Veya az mesai harcar hale gelmedi mi? Böyle tam hatırlamıyorum ama Enes Batur'un oyun videolarını bırakıp vlog'a geçtiği dönemde tam başlamıştı oyun videolarının düşüşü. Tabii sadece Enes Batur'un salmasıyla olmadı bunlar 😂Lakin Enes Batur zaten global'de ne tutarsa kopyaladığı için o zamanlarda da dünyada medyasında genel olarak oyun içerikleri düşüşe geçtiği için onu da kopyalamıştı.

Şimdilerde direkt "prodüksiyonu" olan hatta "prodüksiyon değerlerini" kapıştıran çok daha gelişmiş kanallar var. Bir örnek yine Türkiye'den yazmak gerekirse, Ruhi Çenet boşuna o kadar abone kazanmadı. Belki Enes Batur devam etse "50 milyon mu olur muydu?" gibi soruları bilmem de Ruhi Çenet her türlü bu başarıyı elde ederdi orası kesin.

Oyun konsepti tutan insanlar var mı? Elbet ki var, yani illa bir şeyler oluyor dünyada bir şeyler tutuyor işte. Lakin yine de şansa değil. Onlarında bir ekibi var. Yine Türkiye'den örnek Elraenn ve ekibi, Eray, Unlost ve kadın yayıncılarımız. Yani hepsinin bir ekibi var. Onlar da o kadar kaliteli olmasa da "prodüksiyona" sahipler. Sen ve sen gibiler bunlara rağmen kendi tarzınızda sessiz YT kanalına mı uğraşmak istiyorsunuz? Hele ki mikrafon ve kamerasız. Tamam hedefin milyon değildir de eskiden olduğu gibi bari 50k-100k abone olayım bile dersen işte o bile çok zor artık. Eskiden alakalı alakasız her insanın şansı vardı ama artık baya üst düzey bir çaba istiyor bu olay.

Çevremde de böyle kişiler var. Yıl sanki 2010-2017 arasıymış gibi oyun içerikleri çekiyor hatta kendi tarzlarına göre. Lakin çok mantıksız, hiç anlayamıyorum. Hani "keşfedilirim belki" diye bir ihtimalle kanalı açmış olabilirsin ama bu eskidendi. Mesela şu an da eskiden tutmuş, çok izlenen bayağı sayıda oyun kanallarının çoğu kapanmadı mı? Veya az mesai harcar hale gelmedi mi? Böyle tam hatırlamıyorum ama Enes Batur'un oyun videolarını bırakıp Vlog'a geçtiği dönemde tam başlamıştı oyun videolarının düşüşü. Tabii sadece Enes Batur'un salmasıyla olmadı bunlar 😂Lakin Enes Batur zaten Global'de ne tutarsa kopyaladığı için o zamanlarda da dünyada medyasında genel olarak oyun içerikleri düşüşe geçtiği için onu da kopyalamıştı.

Şimdilerde direkt "prodüksiyonu" olan hatta "prodüksiyon değerlerini" kapıştıran çok daha gelişmiş kanallar var. Bir örnek yine Türkiye'den yazmak gerekirse, Ruhi Çenet boşuna o kadar abone kazanmadı. Belki Enes Batur devam etse "50 milyon mu olur muydu?" gibi soruları bilmem de Ruhi Çenet her türlü bu başarıyı elde ederdi orası kesin.

Oyun konsepti tutan insanlar var mı? Elbet ki var, yani illa bir şeyler oluyor dünyada bir şeyler tutuyor işte. Lakin yine de şansa değil. Onların da bir ekibi var. Yine Türkiye'den örnek Elraenn ve ekibi, Eray, Unlost ve kadın yayıncılarımız. Yani hepsinin bir ekibi var. Onlar da o kadar kaliteli olmasa da "prodüksiyona" sahipler. Sen ve sen gibiler bunlara rağmen kendi tarzınızda sessiz YT kanalına mı uğraşmak istiyorsunuz? Hele ki mikrofon ve kamerasız. Tamam hedefin milyon değildir de eskiden olduğu gibi bari 50K-100k abone olayım bile dersen işte o bile çok zor artık. Eskiden alakalı alakasız her insanın şansı vardı ama artık bayağı üst düzey bir çaba istiyor bu olay.

Hocam açıkçası amacım ünlü olmak veya keşfedilmek değil amacım hem eğlenmek, hem oyun oynamak, hem video çekip atmak. Gameplay videolarını izleyerek düşündüm acaba bende mi yapsam diye? Hem hobi haline getirmiş olurum ki; zaten bu iş beni birazcık sardı diyebilirim. Tabii ki abonelerim olsun veya izlenmelerim olsun bu beni daha çok motive eder ve gülümsetir derim ki işte o zaman gelişme var. Bu işe gönül koyarak, heveslenerek başladım. Arkadaşlarımın bazıları bana yapamazsın edemezsin boş ver dediler ama ben ona rağmen umursamadım açtım ve gene 3 5 video paylaştım. Ben çabalamayı seven bir insanım, üşengeç bir insan değilim. Üşengeç olsam zaten açmazdım. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. :)

Hocam açıkçası amacım ünlü olmak veya keşfedilmek değil amacım hem eğlenmek, hem oyun oynamak, hem video çekip atmak. Gameplay videolarını izlerek düşündüm acaba bende mi yapsam diye? Hem hobi haline getirmiş olurum ki; zaten bu iş beni birazcık sardı diyebilirim. Tabii ki abonelerim olsun veya izlenmelerim olsun bu beni daha çok motive eder ve gülümsetir derim ki işte o zaman gelişme var. Bu işe gönül koyarak, heveslenerek başladım. Arkadaşlarımın bazıları bana yapamazsın edemezsin boş ver dediler ama ben ona rağmen umursamadım açtım ve gene 3 5 video paylaştım. Ben çabalamayı seven bir insanım, üşengeç bir insan değilim. Üşengeç olsam zaten açmazdım. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. :)

Rica ederim hocam. Son olarak şöyle bir şey ekleyeyim :)

Şimdi sen ben ünlü olmaya kalkarsak, güncel halimizle olamayız, olmamız için neden yok zaten o tarafı boş ver :) demek istediğim azıcık bile tutmaz kanalın. Hani yine çevremdekilerin birkaçı bir umut yeni sistem bile dizdi, sadece sistem iyi güzel ama kendisini geliştirmedikten sonra anlamı kalmıyor pek fazla bu işin. Yani sizde birdenbire aynı duruma düşmeyin. Çoğu oyunun Hype'ı da düştü, hani sen PUBG çekersin onun bile Hype'ı eskisine nazaran çok düştü. Hikayeli oyun oynamaya kalksan işin daha da zor vs...

Rica ederim hocam. Son olarak şöyle bir şey ekleyeyim :)

Şimdi sen ben ünlü olmaya kalkarsak, güncel halimizle olamayız, olmamız için neden yok zaten o tarafı boş ver :) Demek istediğim azıcık bile tutmaz kanalın. Hani yine çevremdekilerin birkaçı bir umut yeni sistem bile dizdi, sadece sistem iyi güzel ama kendisini geliştirmedikten sonra anlamı kalmıyor pek fazla bu işin. Yani sizde birdenbire aynı duruma düşmeyin. Çoğu oyunun Hype'ı da düştü, hani sen PUBG çekersin onun bile Hype'ı eskisine nazaran çok düştü. Hikayeli oyun oynamaya kalksan işin daha da zor vs...

Deneyeceğiz hocam denemeden zarar gelmez. Teşekkürler tekrardan. :)