pashaa

Uzman
Köfteci Yusuf'ta yakın tarihlerde çalışan veya çalışmakta olan birisi var ise biraz anlatabilir mi işin inceliklerini, tavsiyelerini, nelerin bizi beklediğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, sistemin nasıl olduğu, tabak çanak kırınca ne olduğu vb. aklınıza gelen her şey.

köfteci Yusuf'ta yakın tarihlerde çalışan veya çalışmakta olan birisi var ise biraz anlatabilir mi işin inceliklerini, tavsiyelerini, nelerin bizi beklediğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, sistemin nasıl olduğu, tabak çanak kırınca ne olduğu vb. aklınıza gelen her şey.

Bu detaylara çok hakim değilim. Lakin giriş ücreti bile yüksek, eski okulumdan kız arkadaşım çalışıyordu. Fazla detay vermedi. Ama prim vs vardı sanırım. Ücret olarak piyasadan iyi.

Maaş 37.000 sanırım şu an. O konuda bilgim var, konuştum. Benim öğrenmek istediğim işte bizi nelerin beklediği? Garson olarak gireceğim bu arada.

Türkiye'de hizmet sektörünün ne kadar kan emici olduğunu bilmeyen yok. O köfteci de aynı diğerlerinden bir farkı yok. Çalışma saatleri uzun, bütün günün orada geçiyor. Yolculuk sürelerini de eklediğin zaman eve sadece uyumak için gidiyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu detaylara çok hakim değilim. Lakin giriş ücreti bile yüksek, eski okulumdan kız arkadaşım çalışıyordu. Fazla detay vermedi. Ama prim vs vardı sanırım. Ücret olarak piyasadan iyi.
Oranın şefine sormuştum, çok hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla rütbe sistemi gibi, ilk komi olarak başlıyorsun, masa silme falan, sonra yavaş yavaş yükseliyorsun. Sigorta, yeme içme olaylarına çok girmiyorum zaten ama Ramazan zamanı gittim, eğer komi gibi falansan sana köle gibi davranıyorlar, bağırıyorlar falan, zamanla yarıştıkları için galiba başlangıç 30-40 arası olması lazım

Biraz kırıcı bir dille de olsa;

İt gibi çalıştırıyorlar. Mümkünse yakınına yaklaşmayın. Oradaki çalışanlara gerçekten üzülüyorum çünkü K.Y'un müşteri kitlesi geniş, terbiyelisi de var terbiyesizi de. Kavga etmeye gelen de var, ekmek yemek için çorba içen de. Değişik tipler var da var yani...
Velhasılı, tatil günlerinde çok yoğun olan bir yer. Varsa daha sakin bir yer orayı tercih et.

Turizm + bu tarz sektörler ... Denize düşmedikçe yılana sarılmamak lazım. İŞ kısmına yorum yapmak için çok da bir bilgiye gerek yok. Mesai boyu ayakta koşturur durursun. Maaşı ve şartların oluru varsa yapacak bir şey yok. Bol şans.