Kol haftada kaç kere çalışılmalı?

ornitorenk 3

Uzman
3.5 aydır evde dumbell ve barlar ile ağırlık çalışıyorum.

Programım şöyle.

Pzt > sırt ve ön kol.
Salı > off.
Çarşamba > göğüs ve arka kol.
Perşembe > kafama eserse bacak karın vs yoksa off.
Cuma > omuz.

Şimdi bu kasların da dinlenmesi gerekiyor muhabbeti yüzünden bir haftada aynı bölgeyi çok çalıştırmak istemiyorum ama sanki kol çalışmasını haftada 2 kereye çıkarmam gerekiyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu programımla gelişim daha mı yavaş olur? Kolu haftada 2 güne mi çıkarayım?

Haftada 1 bölge antrenmanı saçmalık.

Hepsini ikiye çıkarın, sadece kol değil. Dinlenme muhabbetini gözünüzde bu kadar büyütmeyin, bölge başına 7-8 seti çok geçmemeye çalışın zaten recover olur.

Kral şimdi üniversite öğrencisi veya liseli olsam eyvallah fakat çalışan birisi için hepsini haftada 2 gün çıkarmak yorucu olur. Hafta içi 9-5 çalışan birisi nasıl haftanın 6-7 günü ağırlık çalışsın yani bu sporu tam anlamıyla yapmak için zaten işinin gücünün biraz olmaması lazım öyle bir gerçek var.

Öyle bir gerçek yok, full body yaparsın, upper lower yaparsın. Badi antrenmanı yoran antrenman da değil yani, fazla uzun da sürmüyor, çok hasar vermeye gerek yok.

Haftada 4 antrenman yapıyorsan 1 günün yoğun olur, o gün full body yaparsın, 1 gün bacak olur kalan iki gün de itiş çekiş yaparsın. Böylelikle her kası iki kere çalıştırmış olursun.

Daha çok az gün sayısı ile fazla sıklığın olduğu antrenman örneği var. Emeğine sağlık, haftasonları antrenman yapmıyor musun?

3.5 aydır yapıyorum neredeyse ama vücut günde 2 bölgeden başkasına el vermiyor. Eskiden beri çok güçlü birisi değildim zaten bileklerim genetik olarak ince. Kilolu biri olmama rağmen ince. O yüzden Full body bana ters gibi. Boş olduğum 2 güne kol omuz ve göğüs ekleyeyim o zaman kaslar haftada 2 gün dinlense yeter diyorsun.

Bir bölgeye kaç hareket yapıyorsun da el vermiyor.

2 gün dinlenme antrenman volumüne göre değişir ama yeter çoğunlukla. Haftada 2 kez çalışmak dinlenmesi için volüm yüksek değilse yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…