Kolay arayüzlü Linux distrosu önerisi

Batuşş

Uzman
Yer
Linus Torvalds'ın Evi
Arkadaşlar, beni bazıları tanır; Arch bile kurabiliyorum, gelişmişim fakat artık sıkıldım. Böyle şeyler yerine kolay arayüzlü bir distroya geçeceğim ve onda kalacağım. Arch yüzünden artık yoruldum.

Bu arada Linux Mint harici diğer distroları önerebilirsiniz. Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Distro yerine DE değiştirmek sorununu çözecektir bence.

Hocam belirttim ben uzun süre arch kullandım mentalim bozuldu sürekli kod gire gire artık her şeyimi kurup oyunlara geçip arkadaşlarımla sohbet edeceğim.
Bu arada Arch'ı, Mint gibi de kullanabilirsin. Arch'da illa terminal kullanılacak diye bir şey yok ki.

Dağıtım değişince arayüz değişmez. DE değişince değişir. Ve Arch kurabilmek zor bir şey değil. Temel Linux bilgileri gerekli ki bilmeden kopyala yapıştır yapıp ta kurabilirsiniz.

Hocam pacman paketi beni bitirdi artık daha kolay arayüzlü distrolar istiyorum.

Pacman ile arayüzün bağlantısı ne? Fedora deneyebilirsin.

Ne gibi sorunlar yaşıyorsun pacman ile?

Hocam yıllardır beni yordu. Bazen kodları yanlış yazıyordum, yeter, bıktım. Bir ara Arch bozuldu Update'den sonra zar zor düzelttim. Bu kadar problemle başa çıkamıyorum ya. Ubuntu'ya, Debian tabanlı bir distroya geçsem diyorum.

Hocam harbiden Fedora önerir misiniz? İyiyse kuracağım şimdi, haberiniz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Hocam harbiden Fedora önerir misiniz iyiyse kuracağım şimdi haberiniz olsun.

Yani değişir. Herkesin rahat olduğu dağıtım farklı olabilir. Ben sorun yaşamam sen yaşayabilirsin. Denemen lazım. Fedora genel olarak iyi bir dağıtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…