Mert Hoca'nın kampı ve kitabını kullanıyorum fakat bazı soruları çok zor oluyor. Bununla birlikte kitabı yırtma seviyesine geldiğimden dolayı temel kavramları bitirmem ile birlikte kolay-orta seviyede konuyu unutmamam için test lazım. Yoksa temel kavramlarının son konuları asla aklıma kalmayacak. Teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?seeraddar
Yetkin
Konuları zor buluyorsan, temelin iyi değildir. Zor olacak ki anlayıp öğrenebilesin. zorlanmadan gelişmeyi bekleme. Zaten bir konuyu iyice anlarsan, unutmazsın. Unutuyorsan, muhtemelen anlamamışsındır. Eskiden ben de unuturdum. Bir arkadaşım bana şöyle demişti: 'Matematiği ezberlemeye değil, anlamaya çalış
Konuları zor buluyorsan, temelin iyi değildir. Zor olacak ki anlayıp öğrenebilesin. Zorlanmadan gelişmeyi bekleme. Zaten bir konuyu iyice anlarsan, unutmazsın. Unutuyorsan, muhtemelen anlamamışsındır. Eskiden ben de unuturdum. Bir arkadaşım bana şöyle demişti: 'Matematiği ezberlemeye değil, anlamaya çalış
Olay bir şeyi unutmak değil işlemi kurgulamakta sorun. Bu ne biçim soru diyorum kendi kendime sonra çözüm sorusunun hemen başında nasıl çözeceğimi anlayıp ilerleyebiliyorum. Bunun için de pratik yapmam lazım ki zor sorularla bu pratiği yapamam.
Zorlanmadan öğrenemezsini uygularsam 3D yayınından başlarım bir şey anlamadan sadece kaynak harcamış olurum. Önümde daha 300 gün var iken temel oturtmadan bir şeyler zorlamaya çalışmak saçma.
seeraddar
Yetkin
Olay bir şeyi unutmak değil işlemi kurgulamakta sorun. Bu ne biçim soru diyorum kendi kendime sonra çözüm sorusunun hemen başında nasıl çözeceğimi anlayıp ilerleyebiliyorum. Bunun için de pratik yapmam lazım ki zor sorularla bu pratiği yapamam.
Ben daha 6 ay önce matematikte 0 net yapan biriydim. Ortalama son 1 aydır çalışmaya başladım. Şu an 3D de sıkıntı yaşamıyorum. Yine mert hocanın TYT kampından ilerliyorum.
Sonra çözüm sorusunun hemen başında nasıl çözeceğimi anlayıp ilerleyebiliyorum.
Bu konuyu, mantığı anlamadığınızı gösteriyor işte. Ben de başlarda böyleydim.
Zorlanmadan öğrenemezsini uygularsam 3D yayınından başlarım bir şey anlamadan sadece kaynak harcamış olurum. Önümde daha 300 gün var iken temel oturtmadan bir şeyler zorlamaya çalışmak saçma.
Zaten temeliniz iyi değildir diyorum. Temel oturtturduktan sonra zorlanman lazım zaten. yine de siz bilirsiniz.
E peki ne öneriyorsunuz bunun için?Bu konuyu, mantığı anlamadığınızı gösteriyor işte. Ben de başlarda böyleydim.
seeraddar
Yetkin
Soruyu çözerken kendinizle konuşun, kendinize anlatın neyin neden olduğunu. Önemli yerleri bastıra bastıra söyleyin. Tabii bunu yapabilmek için temelin gerçekten iyi olması gerekir. Örneğin: '8x = 56' gibi bir denklemde, '8x olduğu için 56’yı 8’e böleriz' diye öğretmen gibi ezberden söylemeyin. Bunun yerine kendinize şöyle sorun: '8 tane x, 56 ediyorsa, 1 tane x kaç eder?' Ezberle gitmeyin.
Temel konuları iyice öğrenirseniz, Mert Hoca’nın TYT kampından ilerlemeye devam edin. Birinci günü bitirdikten sonra, Aynı gün içinde Mert Hoca’nın TYT kampındaki soru bankasından da soru çözün bir gün sonra o gün ne yaptıysanız onun çözümlerini 3D’den tekrar edin. Tekrarı nasıl yapmak işinize geliyorsa o şekilde yapın.
Ben şahsen dört kitapla ilerliyorum. Birini sadece tekrara ayırdım. Öğrendiğim konuyu 1 hafta sonra, ardından 3 hafta sonra tekrar edip her seferinde 1 test, 1 test çözerek ilerliyorum şuan.
Tabii siz farklı bir yöntemle de ilerleyebilirsiniz.
Moralim düştü vallahi... Bakayım da o tarz yapmaya çalışırım olmadı.Soruyu çözerken kendinizle konuşun, kendinize anlatın neyin neden olduğunu. Önemli yerleri bastıra bastıra söyleyin. Tabii bunu yapabilmek için temelin gerçekten iyi olması gerekir. Örneğin: '8x = 56' gibi bir denklemde, '8x olduğu için 56’yı 8’e böleriz' diye öğretmen gibi ezberden söylemeyin. Bunun yerine kendinize şöyle sorun: '8 tane x, 56 ediyorsa, 1 tane x kaç eder?' Ezberle gitmeyin.
Temel konuları iyice öğrenirseniz, Mert Hoca’nın TYT kampından ilerlemeye devam edin. Birinci günü bitirdikten sonra, Aynı gün içinde Mert Hoca’nın TYT kampındaki soru bankasından da soru çözün bir gün sonra o gün ne yaptıysanız onun çözümlerini 3D’den tekrar edin. Tekrarı nasıl yapmak işinize geliyorsa o şekilde yapın.
Ben şahsen dört kitapla ilerliyorum. Birini sadece tekrara ayırdım. Öğrendiğim konuyu 1 hafta sonra, ardından 3 hafta sonra tekrar edip her seferinde 1 test, 1 test çözerek ilerliyorum şuan.
Tabii siz farklı bir yöntemle de ilerleyebilirsiniz.
@seeraddar cidden kendi kendime anlatarak yapmaya çalışınca yapamadığım soruyu tak diye yaptım hocam.
Son düzenleme:
ritoakari
Çalışkan
Mert Hoca'nın kampı ve kitabını kullanıyorum fakat bazı soruları çok zor oluyor. Bununla birlikte kitabı yırtma seviyesine geldiğimden dolayı temel kavramları bitirmem ile birlikte kolay-orta seviyede konuyu unutmamam için test lazım. Yoksa temel kavramlarının son konuları asla aklıma kalmayacak. Teşekkürler.
Hocam, dediğiniz gibi bir zorlanma yaşıyorsanız, karekök 0 matematik kitabıyla çalıştığınız konunun giriş seviyesi sorularını çözerek pratik kazanabilirsiniz. Ya da acil matematiğin ilacı da iş görür; ben kullanmıştım zamanında.
Acil'i düşünüyorum da internette hiç incelemesini görmedim.Hocam, dediğiniz gibi bir zorlanma yaşıyorsanız, karekök 0 matematik kitabıyla çalıştığınız konunun giriş seviyesi sorularını çözerek pratik kazanabilirsiniz. Ya da acil matematiğin ilacı da iş görür; ben kullanmıştım zamanında.
seeraddar
Yetkin
Bizde deriniz bizde.Moralim düştü vallahi... Bakayım da o tarz yapmaya çalışırım olmadı.
@seeraddar cidden kendi kendime anlatarak yapmaya çalışınca yapamadığım soruyu tak diye yaptım hocam.