• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Koleksiyon yapma imkanınız olsa neyin koleksiyonunu yapardınız?

Bilim kurgu ve popüler bilim kitap koleksiyonu yapmak istiyorum ve bilim kurgu film ve dizi koleksiyonu. Bunlar tam olarak koleksiyona giriyor mu bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla giriyor.

Beyblade metal saga, beyblade 2000 gibi seriler var hocam. Onlardan bahsediyorum. Bu arada eğer üretimi bitmiş bir eski seri bakıyorsanız 1500 TL civarına sıfır kapalı kutu orjinal ürün yok şu an. Midfake (orijinaline en yakın) beybladeler var AliExpress'de. Ben normalde alacaktım ama sonra orijinal olmadığı ama orijinal diye satıldığı için sinirlerim bozuldu almaktan vazgeçtim. İkinci ele de pek iyi bakmıyorum, kondisyonları kötü oluyor genelde.

Benim kafa direkt parasal soru olarak algılamış. Metal fusion. Bunların birkaç tane çakması da var hatta bende. Diablo Nemesis, Byet Lynx, Kronos var çakma olarak . Arkadaşıma ödünç vermiştim çarpıştırırken Diablo kırılmıştı. Orijinal olduğunu söylediği bir L-Drago vermişti ona karşılık. Onun da plastik kısmı kırılmıştı. Orijinal değil muhtemelen. Anlar mısınız? Bulup atarım fotoğrafını birazdan.

Metal serisi güzeldir. Dediğim gibi çok düşük kalitede, demirlerinin içinde sağlığa zararlı maddeler bulunan beybladeler de var. Midfake(orta sahte) beybladeler de var. Midfake olanlar sahtelerin arasında en iyi performans gösteren, görünüş ve performans açısından ayırt edilmesi zor beybladeler. Face boltun içinde kod varsa yüksek ihtimal orijinaldir. (bazı midfakelerde de kod var, o yüzden YouTube üzerinden model ismiyle beraber midfake vs original yazım kendiniz karşılaştırsanız daha iyi olur) genelde orijinaller özellikle demirdeki işlemede daha çok detaylı oluyor.

Bu arada geçen yıl düşük kalite olarak bahsettiğim beybladelerden 3 tane aldım. (fang leone, big bang pegasus, l drago destroy) fang Leone'a ait olan performans ucu yanlış gelmişti. Uzun süreli kullanımdan sonra big bang pegasus çarpışırken paramparça oldu. Özellikle de 4D sistem dağılmıştı ve Japon yapıştırıcısı ile düzeltmek isterken sistemi mahvetmiştim. Aynısı l drago için de geçerli oldu. 4D sistemleri kesinlikle hatalıydı. Fang leone için bir sorun yaşamadım çünkü 4D sistem kullanmıyordu. Ayrıca atıcıların beybladei tutma yerleri de kırılmıştı

Son düzenleme:
Baterist olduğum için baget koleksiyonu yapardım herhalde. Aslında 8 yıldır aldığım tüm bagetleri kırılsa bile saklıyorum. İleride bakıp güzel zaman geçiririm diye. Aslında bu da bir koleksiyon bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…