Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atilla B

Uzman
Yeni bir kasa aldım. Valorant oynayacaktım, aşağıdaki görseldeki hatayla karşılaştım. Bunun için Secure Boot'u açmam gerekiyormuş ama yapamadım. BIOS ekranına girince Secure Boot kısmını bulamadım, yardımcı olabilir misiniz? BIOS ekranımın videosunu bırakıyorum.

1000012970.webp WhatsApp Görsel 2024-11-25 saat 10.14.12_380594c8.webp WhatsApp Görsel 2024-11-25 saat 10.14.13_4061e65f.webp

Secure Boot özelliğini aktifleştirmek için yapılması gerekenler:
  • UEFI ekranında F7 tuşuna basarak Advanced Mode'a geçiş yapın.
  • Boot sekmesine girin ve Secure Boot seçeneğini seçin. OS Type seçeneğinin yanındaki açılır menüden Windows UEFI mode seçeneğini seçin.
  • F10 tuşuyla ayarları kaydedip sistemi yeniden başlat.
Ek olarak şu ayarları da yapmak isteyebilirsiniz:

CSM özelliğini kapatmak ve Fast Boot özelliğini aktifleştirmek için yapılması gerekenler:
  • UEFI ekranında F7 tuşuna basarak Advanced Mode'a geçiş yapın.
  • Boot sekmesine girin ve CSM (Compatibility Support Module) seçeneğini seçin ve Launch CSM seçeneğini seçip açılır menüden Disabled'ı seçin.
  • Boot sekmesine girin ve Boot Configuration seçeneğini seçin. Fast Boot seçeneğinin karşısındaki açılır menüden Enabled'ı seçin.
  • F10 tuşuyla ayarları kaydedip sistemi yeniden başlatın.
Not: CSM'yi, ekran kartınız UEFI'yi destekliyorsa kapatın. Ekran kartınızın UEFI'yi destekleyip desteklemediğini öğrenmek ve desteklemiyorsa desteklemesini sağlamak için aşağıdaki kılavuza göz atın:

Son düzenleme:
Anakartınız gördüğüm kadarıyla ASUS değil. Zaten ASUS'ta da böyle bir BIOS yok.

BIOS'unuza bakınca şu şekilde Secure Boot ve TPM açabileceğinizi görebiliyorum:
  • Trusted Computing altından Secure Boot açmanız gerek.
  • PTT altından da TPM'i açmanız gerekiyor.

Merhaba Recep Bey, dediklerinizi yapmaya çalıştım ama bir değişiklik olmadı dediğiniz ayarlara girince böyle görünüyor.

Muhtemelen solda Boot sekmesinin içinde. OS Type ayarını Windows UEFI mode olarak seçin.

Tam olarak nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Açıklayabilir misiniz?

BIOS ekranında biraz daha gezdikten sonra Secure Boot ayarının Security içinde olduğunu gördüm ve enabled yazıyordu. Altındaki boot Mode'u ise Standard'tan Custom yaptım ama bir değişiklik olmadı. Platform key ile ilgili bir şey diyor anlayamadım ne yapmam gerektiğini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birinci ayar en önemlisi zira bu ayar TPM çipinizin dahili mi harici mi olduğunu belirliyor. Eğer Anakarta harici bir TPM çipi taktıysanız dTPM olarak kalabilir ama takmadıysanız -ki ben taktığınızı sanmıyorum- PTT seçmeniz gerekiyor.

Birinci ayar en önemlisi zira bu ayar TPM çipinizin dahili mi harici mi olduğunu belirliyor. Eğer anakarta harici bir TPM çipi taktıysanız dtpm olarak kalabilir ama takmadıysanız -ki ben taktığınızı sanmıyorum- PTT seçmeniz gerekiyor.

Bu ayar ne işe yarıyor abi bir sıkıntı çıkarmaz değil mi?