Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

RCA/Kompozit üzerinden HDMI/DP dönüştürücü ile BIOS ekranını görüp göremeyeceğimi merak ediyorum. Yani dönüştürücü işlevini yapana kadar bilgisayar BIOS kısmını atlar mı? (Daha doğrusu, temel VGA görüntüsünü yakalayabilir mi?)

Zira, kullanmakta olduğum 24GN60R-B monitörüm, ekran kartımın sürücüsü olmadan çalışırkenki görüntüsünü veremiyor. Yani, BIOS ekranını veya ön yükleme seçeneklerini, hatta Windows'un kurtarma ekranını da göremiyorsunuz.

En azından bu kısımları görmek için kompozit bir küçük ekranı değerlendirebilir miyim diye soruyorum.

Gerek kalmadı, ben yine de kompozit ve komponentle görüntü almak isteyen arkadaşlar için yazayım. Görüntüyü alamama ihtimaliniz var, zira komponent çoğu zaman 480i görüntü veriyor. Frekansların da tutmaması cabası, artı olarak satılan dönüştürücülerin çoğu da gereken frekansı tutturamayabilir. Detayına girmeyeyim, neden gerek kalmadı onu açıklayayım.

LG UltraGear monitörlerde BIOS ve ön yükleme ekranının gelmemesinin sebebi monitörün ayarlarında yatıyor, o da aslında kısmen frekansın tutmamasına yatıyor.

Burada açıkladım, yararlanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Selamlar,

RCA/Kompozit üzerinden HDMI/DP dönüştürücü ile BIOS ekranını görüp göremeyeceğimi merak ediyorum. Yani dönüştürücü işlevini yapana kadar bilgisayar BIOS kısmını atlar mı? (Daha doğrusu, temel VGA görüntüsünü yakalayabilir mi?)

Zira, kullanmakta olduğum 24GN60R-B monitörüm, ekran kartımın sürücüsü olmadan çalışırkenki görüntüsünü veremiyor. Yani, BIOS ekranını veya ön yükleme seçeneklerini, hatta Windows'un kurtarma ekranını da göremiyorsunuz.

En azından bu kısımları görmek için kompozit bir küçük ekranı değerlendirebilir miyim diye soruyorum.

Gerek kalmadı, ben yine de kompozit ve komponentle görüntü almak isteyen arkadaşlar için yazayım. Görüntüyü alamama ihtimaliniz var, zira komponent çoğu zaman 480i görüntü veriyor. Frekansların da tutmaması cabası, artı olarak satılan dönüştürücülerin çoğu da gereken frekansı tutturamayabilir. Detayına girmeyeyim, neden gerek kalmadı onu açıklayayım.

LG UltraGear monitörlerde BIOS ve ön yükleme ekranının gelmemesinin sebebi monitörün ayarlarında yatıyor, o da aslında kısmen frekansın tutmamasına yatıyor.

Burada açıkladım, yararlanabilirsiniz.
  • RCA/Kompozit üzerinden HDMI/DP dönüştürücü ile BIOS ekranını görmek genellikle mümkün değildir. Dönüştürücüler, BIOS ekranı gibi temel video sinyallerini işleyemeyebilir.
  • BIOS ve ön yükleme ekranları, çoğu zaman daha basit bir sinyal gerektirir ve bu sinyaller genellikle dönüştürücü cihazların desteklemediği bir formatta olabilir.
  • Kompozit ve komponent ile görüntü almak isteyen kullanıcılar için öneriler:
- Dönüştürücünün teknik özelliklerini kontrol edin; çoğu dönüştürücü, 480p ve üzeri çözünürlüklerde çalışır, ancak düşük çözünürlüklerde sorun çıkabilir.
- Eğer dönüştürücü beklentilerinizi karşılamıyorsa, doğrudan VGA veya HDMI girişine sahip bir monitör kullanmayı düşünün.
- Monitör ayarlarınızı kontrol edin. Özellikle LG UltraGear gibi modellerde, BIOS görüntüsünü almak için uygun ayarları yapmak gerekebilir.
- PC'nizin BIOS ayarlarına ulaşabilmek için alternatif ve uyumlu bir bağlantı yöntemi denemek faydalı olabilir.

Sorununuzu çözmek için bu adımları izleyebilirsiniz. Başarılar!