5564

Uzman
Makaleler
3
Doktor vücudumdaki mantarlar (kollarım ve gövdemde var) ve kafamdaki kabuklanma için Topikazol krem ve Konazol medikal şampuan yazdı.
Kafamdaki sorular şu şekilde:
  1. Ben kafamı 2 kez şampuanlıyorum. Medikal şampuanla da mı 2 kez şampuanlayacağım yoksa 1 yeter mi?
  2. İlk fotoda yazan günde 1 kez 5 gün kadar kullanmalısınız yazıyor ya şampuanı saçımın dışındaki yani vücudumdaki mantarlara da mı süreceğim?
Krem değil ki bu ama şampuan nasıl olacak? Ayrıyeten önerileriniz ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.

1736235339582.webp 1736238337791.webp

2.webp

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kafamı 2 kez şampuanlıyorum. Medikal şampuanla da mı 2 kez şampuanlayacağım yoksa 1 yeter mi?
Tek seferde uygun miktarla işi bitirin. 2. yıkamayı yapmayın. Saçınız yağlıysa şampuan miktarını arttırın.

İlk fotoda yazan günde 1 kez 5 gün kadar kullanmalısınız yazıyor ya şampuanı saçımın dışındaki yani vücudumdaki mantarlara da mı süreceğim?
Sadece o bölgeye uygulamak şartıyla vücudunuzda kullanabilirsiniz. Ürün buna uygun.

Öncelikle geçmiş olsun. Saçını bir kere normal yıkayıp kirden arındırdıktan sonra ya da son seferinde saçını bu şampuan ile yıkayıp, bir süre parmak uçlarınla kafa derine masaj yaparak 2-3 dakika kadar beklet ve bol su ile durula. Tekrar yıkayıp yıkamamak birazda saç derinin durumuna göre. Aşırı derecedeyse bir kez daha aynı şekilde uygulayabilirsin. Uyguladıktan 2-3 gün sonra bu durumu tekrarlayabilirsin.
Sürekli kullacağın bir şampuan değildir. Saç derin bu şekilde tekrarladığında ya da tekrarlamak üzere olduğunda şampuanı belli aralıklar ile kullanabilirsin.

Kafadaki kabuklanma için Konazol/Ketoral şampuan'ı tavsiye etmiyorum, bir yerden sonra direnç gösterip etkisiz hale geliyor, ama ilk kullanımda kesin faydası olacaktır. Haftada 2 defa kafanızı normal bir şampuan ile yağdan arındırıktan sonra temiz durulanmış bir saç/yüz yüzeyinde 1 kereliğine 5 dakika bekletmek suretiyle kullanın, işe yaraması gerekiyor.

Kafadaki kabuklanma için Konazol/Ketoral şampuan'ı tavsiye etmiyorum, bir yerden sonra direnç gösterip etkisiz hale geliyor, ama ilk kullanımda kesin faydası olacaktır. Haftada 2 defa kafanızı normal bir şampuan ile yağdan arındırıktan sonra temiz durulanmış bir saç/yüz yüzeyinde 1 kereliğine 5 dakika bekletmek suretiyle kullanın, işe yaraması gerekiyor.

Tam olarak böyle oldu. İlk kullanımda gözle görülür bir düzelme sağladı ve 2-3 yıl böyle gitti ama şu an o kadar etkilemiyor.

İlk kendi şampuanımla şampuanlayıp sonra medikal şampuanla tekrar şampuanlayıp 5 dk bekleyeceğim değil mi? Bunu haftada 2 kez uygulayacağım anladığım kadarıyla.

Tam olarak böyle oldu. İlk kullanımda gözle görülür bir düzelme sağladı ve 2-3 yıl böyle gitti ama şu an o kadar etkilemiyor.
Yani kalıcı geçirmiyor diyorsunuz. Neyse saçımla oynamadığım sürece kabuklar çoğalmıyor zaten. Ayrıntılı bakmayınca belli olmuyor idare edeceğim artık.

Çinko piriton veya selenyum disülfit şampuan deneyebilirsiniz hocam, konazol sonrası selenyum şampuan bende işe yaramıştı bir süre.
İlk kendi şampuanımla şampuanlayıp sonra medikal şampuanla tekrar şampuanlayıp 5 dk bekleyeceğim değil mi? Bunu haftada 2 kez uygulayacağım anladığım kadarıyla.
Evet tam da böyle.