Otomatik büyük harf ve noktalama özelliğini kullanan moderatörler, konu başlıklarındaki kelimelerin baş harfini istemeden küçültmüş oluyor.
Bu yüzden mümkünse otomatik büyük harf özelliğinin başlıklarda devre dışı bırakılmasını, moderatörlerin de konuyu onaylamadan önce başlıktaki kelimelerin ilk harfine ekstra dikkat etmesini öneriyorum.
Bu şekilde Techolay'a ilk kez göz atan biri, forumu daha düzenli bir halde görebilir.
Konu başlıklarında her kelimenin büyük olmasını yersiz buluyorum. Olmak zorunda değil, olabilir fakat olmak zorunda değil. Buna yönelik bir net karar bağlamayı bu yüzden düşünmüyorum.
Konu başlıklarında her kelimenin büyük olmasını yersiz buluyorum. Olmak zorunda değil, olabilir fakat olmak zorunda değil. Buna yönelik bir net karar bağlamayı bu yüzden düşünmüyorum.
Burası yazım kurallarına dikkat eden bir forum olduğu için bu öneriyi yaptım. Nasıl bir cümlenin sonuna zorunlu olarak noktalama işareti koyuyorsak ve koymadığımızda o mesaj moderatörler tarafından düzenleniyorsa, konu açarken konu başlığındaki kelimelerin baş harfinin büyük olması bana zorunluluk olması gerekiyormuş gibi geliyor.
Konu içerisinde mesaj yazarken her kelimenin baş harfi büyük olmamalı zaten. Fakat bu cezayı konu başlığındaki kelimelerin baş harfini büyük yazdığınızdan dolayı aldıysanız saçma olmuş.
Burası yazım kurallarına dikkat eden bir forum olduğu için bu öneriyi yaptım. Nasıl bir cümlenin sonuna zorunlu olarak noktalama işareti koyuyorsak ve koymadığımızda o mesaj moderatörler tarafından düzenleniyorsa, konu açarken konu başlığındaki kelimelerin baş harfinin büyük olması bana zorunluluk olması gerekiyormuş gibi geliyor.
Cümleye büyük harfle başlayın demiş, her kelimeye büyük harfle başlama zaten ceza sebebi? Burada başlıklar hakkında konuşuluyor, lütfen kuralları düzgünce okuyup öyle dile getirin.
Biz hangi konu başlığı büyük yazılır hangisi küçük yazılır bir de onu mu takip edeceğiz? Zaten yazım kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz bir de başımıza bu çıktı. İlk kez böyle bir ceza olduğunu gördüm.