Konu Başlıklarında Büyük Harf Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0emiray
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 873

0emiray

Yetkin
Otomatik büyük harf ve noktalama özelliğini kullanan moderatörler, konu başlıklarındaki kelimelerin baş harfini istemeden küçültmüş oluyor.
Bu yüzden mümkünse otomatik büyük harf özelliğinin başlıklarda devre dışı bırakılmasını, moderatörlerin de konuyu onaylamadan önce başlıktaki kelimelerin ilk harfine ekstra dikkat etmesini öneriyorum.

Bu şekilde Techolay'a ilk kez göz atan biri, forumu daha düzenli bir halde görebilir.

İfadeler: 683
Artı -1 Eksi
Böyle bir ceza yok, konu sahibi olsun diyor.

İfadeler: 683
Ben mi yanlış anladım yoksa burada zaten ceza mı olduğunu söyleniyor?
Normal mesajlarda her kelimeye büyük harfle başlamanın ceza sebebi olduğunu, konuda başlıklar hakkında konuşulduğunu söylüyor. Yanlış anlamışsınız.

Normal mesajlarda her kelimeye büyük harfle başlamanın ceza sebebi olduğunu, konuda başlıklar hakkında konuşulduğunu söylüyor. Yanlış anlamışsınız.

Bir an gerçekten kafam karıştı ve beynim yandı. Şimdi anladım teşekkürler.

Bir ara bu konu hakkında bilet açmıştım, @Recep Baltaş iki kullanımın da uygun olduğunu dile getirmişti.

Bence de tutarlılık açısından sadece bir formatın takip edilmesi daha uygun olabilir.

Ben, sadece ilk kelimenin büyük harfle başlaması taraftarıyım. Açıkçası öyle daha güzel gözüküyor.

Yanlış bilgi: E. Kitap, bildiri, makale vb.nde ana başlıktaki kelimelerin tamamı, alt başlıktaki kelimelerin ise yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılır.
Normal şartlarda her sözcüğün ilk harfi büyük olması gerekiyor ama genellikle, çoğu zaman bu uygulanmıyor.

Başlık için fix bir kural getirilebilir ve oto düzeltme aracı onu da düzeltebilir. En azından düzen sağlar.
Kurallara bir satır, azcık da regex ile çok güzel hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…