Detaylar
Kim cevapladı?rainyigit
Gelişen
Çok genel bir soru olmuş ancak testin zorluğunu ortalama kabul edersek yarısı gayet iyi bir sayı. Ama çalıştıktan sonra çözmekten çok bilgiyi geri çağırabilmek önemli, bilginin kalıcı olarak yer etmesi anlık hatırlama ve taze bilgilerle yapılan testten daha kıymetlidir. Ayrıca anlık çözememen de gayet normaldir, sonrasında bilgileri geri çağırmak için tekrardan sorulara göz gezdirip olabildiğince zaman harcaman çalışırken yapabileceğin en iyi şeydir.Konuyu izledikten sonra testine geçince soruların en az ne kadarı yapılmalı? Ben yarısını veya yarısından biraz fazlasını yapabiliyorum, normal mi?
Garip bir soru.
Konu hafızanda tazeyken ideal şartlarda fullemen gerek. Ne kadarını yapıp yapamadığın da sana göre değişecek bir durum. Bunun iyisini/kötüsünü belirleyen mutlak bir şey yok.
Sorgulaman gereken şey; konuları anlayabiliyor musun? Geliştiğini hissediyor musun? Sonuçtan memnunsan istersen hepsini yanlış yap. Sende biten bir durum
Konu hafızanda tazeyken ideal şartlarda fullemen gerek. Ne kadarını yapıp yapamadığın da sana göre değişecek bir durum. Bunun iyisini/kötüsünü belirleyen mutlak bir şey yok.
Sorgulaman gereken şey; konuları anlayabiliyor musun? Geliştiğini hissediyor musun? Sonuçtan memnunsan istersen hepsini yanlış yap. Sende biten bir durum
Cheriel
Uzman
Garip bir soru.
Sorgulaman gereken şey; konuları anlayabiliyor musun? Geliştiğini hissediyor musun? Sonuçtan memnunsan istersen hepsini yanlış yap. Sende biten bir durum![]()
Öyle olmuyor işte hocam soru tipini bilmiyorum veya yeni nesil oluyor soru ya da soruda ne yapacağımı bilmiyorum bu arada metamatigin ilacını cozuyorum.
Çok genel bir soru olmuş ancak testin zorluğunu ortalama kabul edersek yarısı gayet iyi bir sayı. Ama çalıştıktan sonra çözmekten çok bilgiyi geri çağırabilmek önemli, bilginin kalıcı olarak yer etmesi anlık hatırlama ve taze bilgilerle yapılan testten daha kıymetlidir. Ayrıca anlık çözememen de gayet normaldir, sonrasında bilgileri geri çağırmak için tekrardan sorulara göz gezdirip olabildiğince zaman harcaman çalışırken yapabileceğin en iyi şeydir.
Şu anki hedefim TYT matematik 20 AYT matematik 15 böyle giderse bu netleri gorur muyum?
rainyigit
Gelişen
Bunun için çok erken ve çok genel dediğim gibi, Matematik sabır ve birikim ister daha sınava çok var sen düzenli devam edersen inan ki 30-40 olur. Matematiğin konuları TYT-AYT genel olarak temeldir, soruyu çözdüren şey anlama becerisidir, bu süreçte ister kitap oku ister paragraf çöz bu ikisini de rutin yaparsan bir süre sonra bu takılmalar da azalır ki önemli olan dediğim gibi geri çağırabilmektir bilgiyi, özellikleri, işlem sıralarını ve problemi anlayıp çözebildiğin zaman zaten zorlanmadan 30-40 netleri yapabilecek hale geleceksin. Önemli olan hedef değil sürekliliktir olabildiğince sadık kaldığın sürece her türlü üstünden gelirsin.Öyle olmuyor işte hocam soru tipini bilmiyorum veya yeni nesil oluyor soru ya da soruda ne yapacağımı bilmiyorum bu arada metamatigin ilacını cozuyorum.
Şu anki hedefim TYT 20 AYT 15 böyle giderse bu netleri gorur muyum?
Cheriel
Uzman
Bunun için çok erken ve çok genel dediğim gibi, matematik sabır ve birikim ister daha sınava çok var sen düzenli devam edersen inan ki 30-40 olur. Matematiğin konuları TYT-AYT genel olarak temeldir, soruyu çözdüren şey anlama becerisidir, bu süreçte ister kitap oku ister paragraf çöz bu ikisini de rutin yaparsan bir süre sonra bu takılmalar da azalır ki önemli olan dediğim gibi geri çağırabilmektir bilgiyi, özellikleri, işlem sıralarını ve problemi anlayıp çözebildiğin zaman zaten zorlanmadan 30-40 netleri yapabilecek hale geleceksin. Önemli olan hedef değil sürekliliktir olabildiğince sadık kaldığın sürece her türlü üstünden gelirsin.
Hocam üslü sayılara geçtim ama buraya kadar bir şey öğrenmemis gibi hissediyorum.
Yeni konular
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-