Konut kredisi taksitini erken ödemenin avantajı var mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Teknococuk2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 112
  • Etiketler Etiketler
    ödeme

Teknococuk2

Uzman
Merhaba
Yeni konut kredisi çektik.
Elinde para varsa taksiti tarihinden önce ödersen indirim yapar gibi bir duyum aldım.

Örneğin elimde para biriktiği aylar birkaç hafta önceden taksiti ödememin artı ve eksileri nelerdir?
Tek seferlik değil süreç boyunca arada olacak şekilde soruyorum.

İnternette arattığımda erken ödeme indirimi ve tazminatı gibi kavramları çıkıyor ama anlamıyorum.

Örneğin şu an ödeme ekranına geldiğim de bu şekilde gözüküyor.

Taksiti birkaç hafta erken ödemen hiçbir avantaj sağlamaz.
Avantaj sadece taksit dışında ekstra para yatırıp ana parayı düşürürsen olur kısmı kapama gibi bu da toplam faizi azaltır.

Taksit erken ödemesinin bir indirimi olmaz. Zaten ana para üzerinden vadeye göre bileşik faizce hesaplanmış ve ona göre taksitlendirilmiştir, sizin belli taksitleri erken ödemeniz lokal indirime sebep olmaz. Ha toplu parayı erken öderseniz de "Erken Ödeme Tazminatı" hakkı doğar bankanın ki onun için öyle bir durumda bankadan erken ödeme tazminatını öğrenmeniz faydanıza olur.

@SpeedBeast34 ,@NanoMetre ama eklediğim görüntüye bakarsanız 1 hafta önce ödeme ekranına girdiğimde taksit tutarından daha az tutar çıkıyor.

Ve bu parayı 1 hafta vadeli tutmak yerine ödeme yaparsam daha kârlı gibi duruyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…