Makaleler
50

Monitöre dair inceleme yok maalesef ama ben kötü olmayacağını düşünüyorum.

Olası 3 panel var, bunlardan birisini içeriyor:

BOE MV238QHM-NF0 olduğunu sanmıyorum çünkü %78 DCI-P3 bilgisi, monitörün sitesindeki bilgiyle uyuşmuyor. LCM olduğu için böyle bir yorumda bulunuyorum, LCD olsaydı üreticinin panele ekleyeceği harici arka aydınlatmaya bağlı olarak renk gamutu değişebilirdi.

Monitörün sitesinde 16.7M (8-bit) olduğu belirtilmiş. Panelin CSOT SG238G01-3 olduğunu da sanmıyorum çünkü bu panel 8-bit + Hi-FRC yani 10-bit (1.07B).

Geriye BOE MV238QHB-NF0 kalıyor. Panelin bu olduğunu düşünürsek panel özellikleri:
olarak karşımıza çıkıyor.

Böylesine spesifik bir kategoride Oxide-TFT beklemek abartı olurdu, bunun dışında panel kalitesi bakımından bir sakınca göremedim. COF sayısı gayet yüksek.

Eğer panel bu ise, 180 Hz'e overclock ile çıkıyor. Panelin doğal yenileme hızı 165 Hz çünkü.

Şans vermek istiyorum diyen varsa alabilir.

BOE MV238QHM-NF0 olduğunu sanmıyorum çünkü %78 DCI-P3 bilgisi, monitörün sitesindeki bilgiyle uyuşmuyor. LCM olduğu için böyle bir yorumda bulunuyorum, LCD olsaydı üreticinin panele ekleyeceği harici arka aydınlatmaya bağlı olarak renk gamutu değişebilirdi.

Monitörün sitesinde 16.7M (8-bit) olduğu belirtilmiş. Panelin CSOT SG238G01-3 olduğunu da sanmıyorum çünkü bu panel 8-bit + Hi-FRC yani 10-bit (1.07B).

Geriye BOE MV238QHB-NF0 kalıyor. Panelin bu olduğunu düşünürsek panel özellikleri:

Böylesine spesifik bir kategoride Oxide-TFT beklemek abartı olurdu, bunun dışında panel kalitesi bakımından bir sakınca göremedim. COF sayısı gayet yüksek.

Eğer panel bu ise, 180 Hz'e overclock ile çıkıyor. Panelin doğal yenileme hızı 165 Hz çünkü.

Hocam 200 Hz versiyonunun incelemesi var ve gayet iyi monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:

Fiyat daha da inmiş. 6.403 TL şuan Amazon üzerinde. Gigabyte GS27QC almasaydım belki bunu alabilirdim.

10 kere G65b aldım hepsinde de ölü piksel çıktı hocam. G65bnin renkleri falan bayağı iyiydi. Bu monitörün renkleri üzer mi acaba?

Bir de laptopa bağlayacağım bunu HDMI ile Full Hz alır mıyım?

Type-C to DP kablosu mu gerekir yoksa?

Bunları cevaplarsanız sevinirim hocam şimdiden teşekkür ederim.

@İsimbulamajim sizinde görüşlerinizi almak isterim hocam.

@BerkayZ87 bilginiz var mı hocam?

Son düzenleme:
10 kere G65b aldım hepsinde de ölü piksel çıktı hocam. G65bnin renkleri falan bayağı iyiydi. Bu monitörün renkleri üzer mi acaba?

Bir de laptopa bağlayacağım bunu HDMI ile Full Hz alır mıyım?

Type-C to DP kablosu mu gerekir yoksa?

Bunları cevaplarsanız sevinirim hocam şimdiden teşekkür ederim.

@İsimbulamajim sizinde görüşlerinizi almak isterim hocam.

@BerkayZ87 bilginiz var mı hocam?
Üzmez bunu alabilirsin.

@BerkayZ87

Koorui, HKC'nin firması malumunuz. HKC'nin G24H2 modeliyle teknik özellikler benziyor.

HKC içinde displayspec de 8 bit olarak bilgi girilmiş fakat incelemeler de SG2381G01-3 paneli çıkıyor. Bu panel hi frc ile 10 bit oluyor.

Yüksek ihtimal bit değeri yanlış bilgi girilmiş. HKC G24H2'nin ve Koorui G2421V modelinin renk gamutu, parlaklık ve kontrast ölçümleri de benzer. Yüksek ihtimal aynı paneli kullanıyorlar. Marka da aynı olduğu için etiket basılmıstır muhtemelen.

Ayrıca Displayspec de girilen panel'e baktım 100hz. G24H2 incelemelerinde böyle bir panel göremedim. Aksine benim paylaştığım panel çıkıyor incelemelerde. Displayspec yanlış bilgi girmiş büyük ihtimal.

Koorui de 16.7milyon diye renk girmiş kendi sitesinde. İlginç, bilgi karmaşası var.

Son düzenleme: